La música màgica de ‘Harry Potter’ arriba a Barcelona La música màgica de ‘Harry Potter’ arriba a Barcelona
L'únic concert a la ciutat comtal tindrà lloc el proper 1 d'abril al Palau Sant Jordi La música màgica de ‘Harry Potter’ arriba a Barcelona

L’escriptora britànica J. K. Rowling va crear al 1997 una sèrie de novel·les fantàstiques que al llarg d’aquests 20 anys han anat expandint-se més enllà de tot pronòstic, i és que el fenomen Harry Potter té màgia i ha conquistat milions de lectors i espectadors al llarg dels anys.

Tot va néixer com una saga de 7 llibres dels quals se’n van desenvolupar 8 pel·lícules (entre els anys 2001 i 2011), ja que el darrer, la productora Warner el va dividir en dues parts per tal d’allargar al màxim la gallina dels ous d’or, la qual va assolir els 7.727 milions de dòlars a tot el món amb els llargmetratges només.

Tal va ser l’èxit, que l’any passat els seguidors del mag van tenir la sort de veure la primera cinta sobre l’spin off titulat Fantastic Beasts and Where to Find Them. Una història que està ambientada anys abans dels esdeveniments que van tenir lloc a la original i que a més rep inspiració d’un llibre de text que utilitzen els mags estudiants a Hogwarts, i no és altra cosa que una guia biològica sobre les estranyes criatures que habiten al món; també es va publicar l’exemplar amb fins benèfics. Aquesta història conforma la primera d’una pentalogia que estrenarà les properes entre 2018 i 2024.

Però aquí no queda tot, ja que si aquest món captura qualsevol, la banda sonora composta pel magnífic John Williams (Star Wars, Superman, Indiana Jones, E.T., entre moltes altres) encara ho fa més (es va encarregar de la BSO de les 3 primeres). Ara les aventures d’en Harry, Ron, Hermione i tot l’elenc arriben en concert a Barcelona, com a part de la Harry Potter Film Concert Series produïda per CineConcerts, un dels principals productors d’experiències musicals en directe amb mitjans audiovisuals. Cal esmentar que el passat mes de gener va passar per Madrid acumulant més de 18.000 espectadors i emocionant a tot el públic.

Aquest esdeveniment tindrà lloc al Palau Sant Jordi i comptarà amb una projecció a gran pantalla de Harry Potter and the Sorcerer’s Stone, primer llargmetratge de la saga, acompanyada d’una orquestra simfònica en directe que tocaran totes les peces. El dia 1 abril és la cita per marcar al calendari i les entrades ja es troben a la venta des de 20 euros.

La interpretació sonora la durà a terme l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV), que ja té experiència en això de sonoritzar pel·lícules, ja que han reproduït a la perfecció simfonies com la de Star Wars, Indiana Jones, Jurassic Park, Schlinder’s List o Pulp Fiction, entre d’altres. Mentre que l’empresa Proactiv s’encarrega de la producció i organització de l’espectacle, com ja va fer amb Disney on Ice, Disney Live!, Monster Jam o Peppa Pig, entre una gran suma d’esdeveniments.

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Cap de continguts d'El Cinèfil

Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També col·labora amb altres mitjans pels quals realitza la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges, Jurat de la Crítica a TerrorMolins i Sant Cugat Fantàstic. És membre de l'Associació Catalana de la Crítica i de l'Escriptura (ACCEC). Col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*