today-is-a-good-day

Els barrufets tornen a la gran pantalla

- Advertisement -

“Molt lluny d’aquí a l’altra banda del món és on viuen contents els barrufets.” Així començava la cançó que acompanya a la sèrie de televisió produïda entre 1981 i 1990, que va ser emesa a TV3 durant una llarga temporada. Però el seu origen va més enllà, ja que data de l’any 1958 creats de la mà del dibuixant belga Pierre Culliford, més conegut com a Peyo. Primerament eren personatges secundaris al còmic Johan i Pirluit, ràpidament van fer-se populars i van tenir el seu propi còmic. I després d’arribar a tota Europa i acabar a les pantalles de televisió a més de 30 països, van fer el salt al cinema.

La primera adaptació moderna (ja que al 1976 es va dur a terme un film francès d’animació) va arribar l’any 2011, combinant dibuixos per ordinador amb actors d’imatge real, que van protagonitzar Neil Patrick Harris (sèries How I meet Your Mother i A Series of Unfortunate Events) i Sofia Vergara (sèrie Modern Family o Chef), entre d’altres. Dos anys després va arribar una seqüela, però sembla ser que la fórmula d’integrar personatges i animació no ha acabat de funcionar i la darrera producció serà íntegrament feta per ordinador.

- Advertisement -

- Advertisement -

Es tracta d’una preqüela que explicarà els orígens de Els Barrufets. Cadascun dels habitants de la vila tenen una missió a la seva vida, però l’única barrufeta femella no té clar quin és el seu, així doncs, decideix sortir a descobrir-lo. S’endinsa per primera vegada al Bosc Encantat, una zona inexplorada i prohibida, però ella i alguns amics seus decideixen seguir endavant i acabaran descobrint el major secret de la seva història. Però molt d’aprop els estarà observant el malvat bruixot Gargamel.

Aquesta pel·lícula està dirigida per Kelly Abury (Shrek 2 i Spirit) i a la versió original compta amb les veus de Mandy Patinkin (sèries Criminal Minds o Homeland), Demi Lovato (Glee) i Julia Roberts (Pretty Woman o Money Monster). Arribarà als cinemes el proper 31 de març i també estarà disponible en llengua catalana.

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents