‘Piper’, l’ocellet de Pixar que ha guanyat un Oscar (i altres curts) ‘Piper’, l’ocellet de Pixar que ha guanyat un Oscar (i altres curts)
El vam veure abans de 'Finding Dory' i és entranyable ‘Piper’, l’ocellet de Pixar que ha guanyat un Oscar (i altres curts)

El vam veure abans de Finding Dory i ara ja té un Oscar al Millor curt del 2017. Piper presenta a una cria de polit, una espècia d’ocell que s’alimenta de petits crustacis i que ha de superar la seva por a l’aigua per poder sobreviure i buscar aliment. El curt està dirigit per Alan Barillaro, un veterà de la casa present des de l’època de A bug’s life (1998). “En veure com reaccionen els polits davant les onades, començant a còrrer, vaig pensar que eren els personatges perfectes”, explicava Barillaro. El curt de sis minuts promet ser tendresa en estat pur, sinó mireu aquests 24 segons i opineu vosaltres mateixos.

Una imatge val més que mil paraules

A part de tendres històries, imatges boniques i personatges entranyables, els curts de Pixar i Disney comparteixen una altra característica, són muts. Amb unes imatges fetes amb bon gust i bona música a compàs aquests creadors en tenen prou per crear la seva màgia.

Partly Cloudy (2012)

For the birds (2013)

The moon (2013)

Paperman (2014)

Presto (2015)

 Ells també!

Molts dels personatges de pel·lícules infantils i familiars són molt estimats pels espectadors que els han vist evolucionar al llarg dels anys com ara Toy Story o que els hi han robat el cor des del primer moment com els Minions. Per això a ells també els han donat l’oportunitat de tenir els seus propis curtmetratges i seguir amb les seves aventures. El primer curt que es va poder veure de Toy Story va ser l’any 2010 i es va titular Hawaii Vacation, després d’aquest, en van venir tres més.

Després de l’èxit del film Gru, el meu dolent preferit i del film Minions, la productora Universal Pictures va decidir crear sis petites històries (que ells en diuen mini-movies) on aquestes petites criatures grogues són els protagonistes. Una d’elles es titula Competition i s’hi pot veure a dos Minions que estan jugant a fer cistella en una paperera amb boletes de paper.

L’any 2002, Disney va treure un curt amb els personatges de la pel·lícula Monstruos S.A, en Mike Wazoski i en Sulley. El curt, titulat Mike’s New Car mostra com el petit monstre verd d’un sol ull s’ha comprat un nou cotxe i el vol ensenyar al seu vell amic.

Luana Valls

Luana Valls Cap de redacció d'El cinèfil

Nascuda al Brasil la Luana Valls és graduada en Periodisme, Cinema i Televisió per la Facultat de Comunicació Blanquerna. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació escrits com el 'Diari Ara' i 'El Periódico' i també té experiència en el camp del cinema de la mà de la productora catalana Batabat i realitzant la cobertura informativa de festivals de cinema arreu de Catalunya. Des del principi, unida a aquesta aventura cinèfila amb ganes i il·lusió

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*