today-is-a-good-day

El penúltim film d’en Quentin Tarantino

- Advertisement -

El cineasta Quentin Tarantino, nascut a Tennessee, és considerat com un dels millors directors, ja que sempre treballa acuradament en la producció dels seus films, en fa pocs i ben fets. De fet, ja va afirmar en començar la seva carrera que duria a terme un total de 10 pel·lícules pròpies abans de fer els 60 anys i, a partir d’aquell moment, es dedicaria a l’escriptura de llibres de temàtica cinematogràfica. Això ho va decidir ja que té la teoria que els grans cineastes baixen el llistó després del seu desè film i vol evitar sigui com sigui que això li passi.

Els anys han anat passant i des de la brillant Reservoir Dogs (1992), Tarantino ha anat delectant els espectadors amb 8 films entre els quals hi ha Pulp Fiction (1994), Jackie Brown (1997), Kill Bill Vol.1 i Vol.2 (2003 – 2004), Death Proof (2007), Inglourious Bastards (2009), Django Unchained (2012) i, la darrera, The Hateful Eight (2015). És cert que a la seva filmografia s’inclou Four Rooms (1995), de la qual va dirigir el quart capítol i Sin City (2005), però en aquesta ocasió va ser director convidat, no forma part del seu repertori personal.

- Advertisement -

‘Pulp Fiction’ (1994)

- Advertisement -

Ara arriba el torn de preparar la novena pel·lícula que, en cas de complir-se el que va comentar el cineasta nord-americà, seria la penúltima producció. Les opcions eren molt variades, però sembla que s’ha decantat per fer un homenatge al cinema dels anys 70. A la darrera visita que va fer al Festival Lumière de Lyon va assegurar que així seria, ja que va ser una època fonamental a la història del cinema.

El retorn al cinema noir seria una bona notícia, ja que es rodaria un film de criminals ambientat als anys 30 a Austràlia i seria una història similar a Bonnie and Clyde. Sempre ha explicat coses amb relació amb el seu país i seria molt interessant reflectir una altra cultura. Ara mateix no hi ha res confirmat del tot, ja que Tarantino està immers en la versió teatral de The Hateful Eight, però pel seu cap hi circulen moltes idees.

‘The Hateful Eight’ (2015)

La inspiració podria venir del llibre Pictures at a Revolution: Five Movies and the Birth of the New Hollywood, escrit per Mark Harris, en el qual s’explica com la revolució cultural a finals dels anys 60 va colpejar amb força al cinema nord-americà, rentant-li la cara amb una potent regeneració. El projecte està en fase embrionària i Quentin no sap com es desenvoluparà aquesta idea.

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents