Comença el festival de cinema independent nord-americà

- Advertisement -

La 4a edició del Festival de Cinema Independent nord-americà de Barcelona, més conegut com a Americana, ja ha engegat els motors i les dates escollides seran de l’1 al 5 de març. El primer dia hi haurà la inauguració a la Sala Phenomena (es podrà accedir amb invitació prèvia), mentre que la resta de dies les projeccions es realitzaran a la seu dels cinemes Girona. A més, pels que vulguin entrar en matèria, el dia abans (28 de febrer) hi haurà una triple projecció als Girona, una sessió de caire totalment gratuït gràcies a un dels patrocinadors del Festival, Movistar+.

En aquesta edició es projectaran un total de 19 films, dividits en 3 seccions: Americana Tops (inclou les més guardonades i els cineastes més reconeguts al gènere independent), Americana Next (aposta pels nous talents i probables directors destacables al futur) i Americana Docs, que es consagra com a tal després del seu gloriós debut l’any passat.

- Advertisement -

A la secció Americana Tops hi haurà un total de 8 pel·lícules entre les quals hi ha Certain Women (Kelly Reichardt), Wiener Dog (Todd Solondz), Swiss Army Man (dels cineastes Daniels, guanyadora del passat Festival de Sitges), Christine (Antonio Campos), Goat (Andrew Neel), Joshy (Jeff Baena), la canadenca Closet Monster que compleix els requisits de l’Americana (Stephen Dunn) i per tancar una favorita a molts festivals de cinema, James White (Josh Mond).

- Advertisement -

‘Wiener Dog’ (Todd Solondz)

Per altra banda, a Americana Next, es projectaran 6 films, on es hi ha la sessió inaugural com Donald Cried (Kris Avedisian), Kicks (Justin Tipping), The 4th (Andre Hyland), Creative Control (Benjamin Dickinson), Another Evil (Carson D. Mell) i la pel·lícula d’animació que just ha passat per la Berlinale, My Entire High School Sinking Into the Sea (Dash Shaw).

‘My Entire High School Sinking Into the Sea’ (Dash Shaw)

I per concloure, la secció Americana Docs, que comptarà amb 5 documentals com Kate Plays Christine (dirigit per Robert Greene va unit al film de la secció Tops: Christine), Author: The JT Leroy Story (Jeff Feuerzeig), Life, Animated (Roger Ross Williams), LoveTrue (Alma Har’el, nominat als Oscars d’aquesta edició) i After Spring (Steph Ching i Ellen Martínez), un film que es va projectar el passat divendres on tots els beneficis van ser totalment benèfics.

‘After Spring’ (Steph Ching i Ellen Martínez)

A més, es projectaran 4 pel·lícules gratuïtes programades per Movistar+. Tres de les quals, són les que es projectaran es van projectar ahir als Girona: A Birder’s Guide to Everything (Rob Meyer), Alex of Venice (Chris Messina) i Mississippi Grind (Anna Boden i Ryan Fleck). La darrera, Weiner (Josh Kriegman i Elyse Steinberg), serà el 4 de març al vespre.

Els més menuts de la casa també tenen cabuda amb l’habitual Americana Kids, els quals podran participar en tallers de cinema, com el de doblatge, i apropar-se a aquest món abocant la seva creativitat. Serà el dissabte 4 de març a les 16h i es recomana reservar plaça amb molta antelació.

Americana Kids, passada edició

- Advertisement -

Enguany, el cartell ha estat creat de la mà de la Glòria Bonet, el qual ja es pot veure per Barcelona i a les xarxes socials.

Les entrades i abonaments, que ja es troben a la venda, tenen un import de 6 euros per pel·lícula, mentre que l’abonament surt per 25 euros, en aquest cas es pot combinar i bescanviar per la mateixa sessió dues entrades, tota compatibilitat és possible.

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents