5 actrius que mereixen un Oscar i no el tenen 5 actrius que mereixen un Oscar i no el tenen
La glòria se la van endur unes altres... 5 actrius que mereixen un Oscar i no el tenen

Fa uns dies comentàvem que la indústria cinematogràfica no sempre és justa a l’hora de donar premis. Una llarga llista d’actors ha demostrat el seu talent en incomptables ocasions però la seva feina mai s’ha vist recompensada en forma d’estatueta daurada. Avui ens centrem en les actrius que tot i merèixer un Oscar, no el tenen.

Una d’aquestes actrius que porta cinc nominacions a la seva esquena i que encara no ha pogut pujar a l’escenari és Amy Adams, protagonista de la nominada Arrival. En un primer moment va aparèixer al nom d’Adams com una de les nominades a millor actriu en aquesta nova edició dels Oscars. Malauradament, quan es van anunciar de forma oficial, el seu nom no va aparèixer i va ser substituït pel de Ruth Negga pel film Loving. Potser hi haurà més sort a la propera Amy…

actrius sense oscar

Podríem fer una llista d’allò més llarga però ens centrarem en cinc casos que des de la redacció d’El Cinèfil ens semblen dignes de menció.

Glenn Close (6 nominacions)

A punt de fer els setanta anys d’edat, aquesta actriu va començar la seva carrera als escenaris de Broadway i va ser allà on el director de cinema George Roy Hill es va fixar en ella. Des d’aquella primera pel·lícula l’any 1982, Close no ha deixat mai d’actuar i, de fet, per aquell primer paper, va aconseguir la seva primera nominació a l’Oscar a millor actriu secundària. Evidentment, no el va aconseguir i durant tres anys seguits va estar nominada a aquella mateixa categoria però amb el mateix resultat. L’última nominació la va tenir l’any 2011 per Albert Nobbs i, aquest cop sí, com a millor actriu.

actrius sense oscar

Sigourney Weaver (3 nominacions)

Coneguda mundialment per la seva extensa carrera, per molts és recordada sobretot per la seva interpretació com la tinent Ripley, que li va valdre la seva primera nominació a l’Oscar. Des de la dècada dels 70 quan va participar al film Annie Hall de Woody Allen, fins a la recent A Monster Calls, aquesta polifacètica actriu no ha deixat de sorprendre al públic amb les seves actuacions. Malgrat tot, l’estatueta daurada se li resisteix. Ni tan sols Bayona ha aconseguit posicionar Weaver entre les nominades d’aquest any.

actrius sense oscar

Michelle Pfeiffer (3 nominacions)

Amb una estrella al passeig de la fama de Hollywood, Michelle Pfeiffer ha participat en més d’una trentena de pel·lícules i ha aconseguit un Globus d’Or i un premi BAFTA, com a millor actriu dramàtica i com a millor actriu secundària. Properament se la podrà veure de nou al costat de Johnny Depp (ja van actuar junts al film Ombres tenebroses), com a passatgera de l’Orient Express, en la nova adaptació que està preparant Kenneth Branagh del clàssic Assassinat en l’Orient Express. Una nova oportunitat per sumar una quarta nominació i qui sap si el primer Oscar.

actrius sense oscar

Helena Bonham Carter (2 nominacions)

Casada durant uns anys amb el nombrat Kenneth Branagh i posteriorment amb el director Tim Burton, amb qui també va compartir l’àmbit professional sent una de les seves actrius predilectes. Bonham Carter és una de les actrius més polièdriques de la gran pantalla, ha participat en sagues tant mítiques com El planeta dels Simis o Harry Potter, donant vida a la malvada Bellatrix Lestrange. Actualment, se la coneix més com la Reina Vermella del País de les Meravelles i ara, se la podrà veure al costat de Sandra Bullock i Cate Blanchett al remake d’Ocean’s Eleven.

actrius sense oscar

Keira Knightley (2 nominacions)

És la més jove de la llista i la que va començar més aviat la seva carrera com a actriu. Amb només deu anys, ja havia participat en diversos programes de televisió. Va aconseguir la seva primera nominació amb el film Pride and Prejudice de Joe Wright, i es va col·locar en el top 5 d’actrius més joves a ser nominades a aquest premi. Un dels seus primers papers destacats va ser a la saga Star Wars on va donar vida a Sabé, la servent encarregada de suplantar la identitat de Padme quan era necessari. També cal destacar el seu paper com Elizabeth Swann a la franquícia Pirates of the Caribbean. Una actriu amb una gran projecció de futur que de ben segur aconseguirà la seva estatueta.

actrius sense oscar

Luana Valls

Luana Valls Cap de redacció d'El cinèfil

Nascuda al Brasil la Luana Valls és graduada en Periodisme, Cinema i Televisió per la Facultat de Comunicació Blanquerna. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació escrits com el 'Diari Ara' i 'El Periódico' i també té experiència en el camp del cinema de la mà de la productora catalana Batabat i realitzant la cobertura informativa de festivals de cinema arreu de Catalunya. Des del principi, unida a aquesta aventura cinèfila amb ganes i il·lusió

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*