El D’A continua apostant pel cinema independent i d’autor El D’A continua apostant pel cinema independent i d’autor
Del 27 d'abril al 7 de maig hi haurà el Festival de Cinema d'Autor a Barcelona El D’A continua apostant pel cinema independent i d’autor

Del 27 d’abril al 7 de maig a la ciutat de Barcelona, hi tindrà lloc la setena edició del Festival de Cinema d’Autor, més conegut com a D’A Film Festival, que segueix consolidant-se i apostant pel cinema independent i d’autor. D’aquesta manera el públic pot acostar-se al millor cinema contemporani que ha triomfat a festivals internacionals, així com gaudir d’operes primes, d’obres imprescindibles aquest any o conèixer l’important presència del cinema espanyol de la indústria actual.

Les seus del festival seran els cinemes Aribau Club, la Filmoteca de Catalunya, CCCB i la SGAE de Catalunya i es projectaran més de 70 films. Però, també s’expandirà per altres ciutats de Catalunya i Espanya, ampliant les 6 seus que van conformar la primera edició: Vilafranca, Vic, Berga, El Prat de Llobregat, Figueres, Igualada, Sitges, Sabadell i Manresa i d’altres espanyoles. Aquest Tour D’A 2017 compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

‘Personal Shopper’ (Olivier Assayas)

La programació mantindrà les seccions habituals: Direccions (mostrarà els projectes dels cineastes més consagrats mundialment), Talents (se centrarà en la trajectòria de directors que compten amb menys de 3 films a la seva carrera) i Transicions (que es dedicarà a impulsar als autors emergents que ja s’han fet un nom al sector).

Mentre que el focus d’aquesta edició estarà dedicat al cineasta Amat Escalante, nascut a Barcelona i de nacionalitat mexicana, el qual va debutar amb Sangre (2005) amb la qual va guanyar el premi FIPRESCI a Cannes. La seva carrera ha continuat premiada arreu gràcies a Los Bastardos (2008, premi Noves Visions al Festival de Sitges), Heli (2013, millor director a Cannes) o La Región Salvaje (2016, Lleó de Plata a Venècia). Tot i el seu èxit internacional, cap de les seves produccions s’han estrenat a Espanya (excepte Heli), per tant, és una oportunitat per poder gaudir-ne i comptar amb la seva presència, gràcies a la col·laboració amb la Filmoteca de Catalunya.

‘La región salvaje’ (Amat Escalante)

Per ara es poden anar avançant uns quants títols que prometen una edició carregada de bon cinema. Cal destacar les estrenes nacionals com Bitter Money (Wang Bing), Boris sans Beatrice (Denis Côte), The Fixer (Adrian Sitaru), els quals han estat recentment premiats o han causat controvèrsia per la seva temàtica. Altres films imprescindibles i d’estrena catalana són Nocturama (Bertrand Bonello), The Student (Kirill Serebrennikov), Personal Shopper (Olivier Assayas) o Hermia & Helena (Marías Piñeiro, director de l’spot de l’edició passada), també van triomfar en festivals com el de Cannes o Locarno.

Per a la inauguració (el dijous 27/4) s’ha escollit el film Lady Macbeth de William Oldroyd, el qual serà una estrena a Catalunya. Aquesta pel·lícula està protagonitzada per Florence Pugh i es tracta d’una adaptació del relat Mtsenk de l’escriptor rus Nikolai Lesnok, que va guanyar el premi FIPRESCI al Festival de Sant Sebastià i al de Tessalònica.

‘Lady Macbeth’ (William Oldroyd)

La venta d’abonaments, tant de 5 entrades com els VIP, començarà al mes de març, mentre que la de les entrades individuals es posarà en marxa a l’abril. De mica en mica, s’aniran ampliant el nombre de títols, així com la programació complerta.

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Cap de continguts d'El Cinèfil

Biòloga genetista de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També és fundadora i redactora cap de la revista online El Almanaque de McFly, on ha realitzat la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges i Jurat de la Crítica a TerrorMolins. De tant en tant col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*