Les 5 cançons candidates als Oscars 2017 Les 5 cançons candidates als Oscars 2017
Els temes favorits que competiran per a guanyar l'estatueta daurada Les 5 cançons candidates als Oscars 2017

La categoria a Millor Cançó Original va néixer l’any 1934, ja que des del moment en què va aparèixer el so al cinema, els films han s’han anat preocupant per oferir un so excel·lent i net, lligat a una bona narrativa; per això l’Acadèmia de Cinema va crear el premi. Molts films es recorden només per la seva banda sonora i en especial pel tema principal, que tot i passar els anys, hom la té al cap present i recordant l’escena on sona.

El proper 26 de febrer tots els amants del setè art tenen (tenim) una cita imprescindible, ja que es donaran a conèixer els guardonats de la 89a entrega dels Oscars. Aquell dia competiran pel·lícules, cineastes, actors, tècnics, guionistes, però també és un moment per valorar les millors cançons que han animat els millors films de l’any. Aquests temes han acompanyat grans bandes sonores i només les següents 5 han estat les finalistes i candidates a guanyar l’apreciada estatueta daurada.

A més, durant la gala hi haurà diversos números musicals on els nominats interpretaran els temes originals, tot i que no sempre és així, ja que a vegades hi ha sorpreses i són altres convidats els que duen a terme la interpretació. Sigui com sigui, es tracta d’un moment especial perquè coincidiran la mateixa nit a l’escenari Emma Stone, Ryan Gosling, Justin Timberlake, Sting i Alessia Cara defensant cançons molt variades, cadascuna mostrant un sentiment diferent que impacta d’una manera o altra.

Cal destacar que la cançó del film Moana té lletra i música de Lin-Manuel Miranda, el qual està passant per un moment memorable a la seva carrera (si guanya l’Oscar entraria a la llista dels EGOT: guanyadors dels premis Emmy, Grammy, Oscar i Tony) i cantarà en directe el tema de la pel·lícula juntament amb l’actriu Auli’i Cravalho. Però també pujarà a l’escenari el músic John Legends, el qual va participar com a actor secundari a La La Land i que defensarà les dues cançons nominades del film.

A continuació us deixem amb la música. Aquí teniu totes les cançons candidates:

Audition: The Fools Who Dream (La La Land) – Intèrpret: Emma Stone

Can’t Stop the Feeling (Trolls) – Intèrpret: Justin Timberlake

City of Stars (La La Land) – Intèrprets: Emma Stone & Ryan Gosling

How Far I’ll go (Moana) – Intèrpret: Alessia Cara

The Empty Chair (Jim: The James Foley Story) – Intèrpret: Sting

Una vegada ja heu escoltat totes les candidates, quina és la vostra preferida?

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Cap de continguts d'El Cinèfil

Biòloga genetista de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També és fundadora i redactora cap de la revista online El Almanaque de McFly, on ha realitzat la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges i Jurat de la Crítica a TerrorMolins. De tant en tant col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

  • Ylenia Cañadas

    Ylenia Cañadas

    15 de febrer de 2017 #1 Author

    Jo em quedo amb ‘Audition’ del film ‘La La Land’, tot i tenir fermes candidates i bon temes musicals, el missatge que té aquesta, la tonalitat i la força que desprèn és impressionant.

    Respon

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*