today-is-a-good-day

‘The Shape of Water’ de Del Toro inaugurarà el Festival de Sitges

- Advertisement -

El padrí d’aquesta 50a edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic i de Terror a Sitges serà Guillermo Del Toro, i la seva última proposta serà l’encarregada d’inaugurar l’esdeveniment d’enguany. El cineasta mexicà Guillermo Del Toro és considerat com un dels directors més interessants de Hollywood. Tot i així, la seva filmografia no és gaire extensa, si ens referim a projectes que hagi dirigit ell, en total en són nou. Actualment, ha acabat de dirigir la que serà la seva desena pel·lícula i que porta de títol The Shape of Water la qual veurem en primícia en la inauguració del festival el dia 5 d’octubre, però que no s’estrenarà als cines fins el 8 de desembre.

- Advertisement -

El mes d’agost de l’any passat, del Toro iniciava el rodatge del seu nou film que estarà ambientat durant la Guerra Freda, concretament l’any 1963. L’argument girarà al voltant d’una estranya criatura, un home peix, que estarà interpretada per Doug Jones, que ja té experiència treballant a les ordres de Del Toro en altres films com Hellboy o El laberinto del fauno. Segons el director, el disseny d’aquesta criatura ha estat el que més li ha costat i ha hagut d’invertir nou mesos per tenir-la a punt.

- Advertisement -

Segons explica el mateix actor, aquesta pel·lícula podria significar una estatueta pel director, ja que, “és bellíssima i està molt ben feta, si en Guillermo no acaba anant als Oscars, estaré molt, molt sorprès”. Sobre el seu personatge, Jones explicava que es tracta de l’últim membre de la seva espècie i que l’exèrcit dels Estats Units el té retingut per poder realitzar experiments. “Fan experiments amb mi a la recerca de descobriments que puguin utilitzar els militars o, en els viatges espacials. Així que intenten que els russos no s’adonin que existeixo”, afegia.

Com en la majoria de films de Del Toro, a part de la trama principal amb la criatura desconeguda, també n’hi haurà una de paral·lela, una història d’amor. L’actriu Sally Hawkins donarà vida a una dona de la neteja que s’enamorarà de l’home peix i que l’ajudarà a escapar. Acompanyant Jones i Hawkins també hi haurà Michael Shannon, Richard Jenkins, Michael Stuhlbarg, Lauren Lee Smith i Octavia Spencer.

Així doncs, Sitges serà l’escenari que estranarà aquest nou film del director. Tot i així, no és la primera vegada que passa això. Del Toro ja va inaugurar el Festival l’any 2006 amb El laberinto del fauno. La qual també brillava per un component històric com era la Guerra Civil (ara, amb The shape of water serà la Guerra Freda), i un component fantàstic amb el faune (ara la criatura marina).

https://www.instagram.com/p/BUymymNlkQ4/?taken-by=sitgesfestival

- Advertisement -
Luana Valls
Nascuda al Brasil la Luana Valls és graduada en Periodisme, Cinema i Televisió per la Facultat de Comunicació Blanquerna. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació escrits com el 'Diari Ara' i 'El Periódico' i també té experiència en el camp del cinema de la mà de la productora catalana Batabat i realitzant la cobertura informativa de festivals de cinema arreu de Catalunya. Des del principi, unida a aquesta aventura cinèfila amb ganes i il·lusió

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents