‘The Shape of Water’, el nou projecte de Guillermo del Toro ‘The Shape of Water’, el nou projecte de Guillermo del Toro
El film està protagonitzat per Doug Jones i s'estrenarà al llarg del 2017 ‘The Shape of Water’, el nou projecte de Guillermo del Toro

El cineasta mexicà Guillermo Del Toro és considerat com un dels directors més interessants de Hollywood. Tot i així, la seva filmografia no és gaire extensa, si ens referim a projectes que hagi dirigit ell, en total en són nou. Actualment, ha acabat de dirigir la que serà la seva desena pel·lícula i que porta per títol The Shape of Water i que s’espera que s’estreni al llarg d’aquest 2017.

El mes d’agost de l’any passat, del Toro iniciava el rodatge del seu nou film que estarà ambientat durant la Guerra Freda, concretament l’any 1963. L’argument girarà al voltant d’una estranya criatura, un home peix, que estarà interpretada per Doug Jones, que ja té experiència treballant a les ordres de Del Toro en altres films com Hellboy o El laberinto del fauno. Segons el director, el disseny d’aquesta criatura ha estat el que més li ha costat i ha hagut d’invertir nou mesos per tenir-la a punt.

Doug Jones

Segons explica el mateix actor, aquesta pel·lícula podria significar una estatueta pel director, ja que, “és bellíssima i està molt ben feta, si en Guillermo no acaba anant als Oscars, estaré molt, molt sorprès”. Sobre el seu personatge, Jones explicava que es tracta de l’últim membre de la seva espècie i que l’exèrcit dels Estats Units el té retingut per poder realitzar experiments. “Fan experiments amb mi a la recerca de descobriments que puguin utilitzar els militars o, en els viatges espacials. Així que intenten que els russos no s’adonin que existeixo”, afegia.

Com en la majoria de films de Del Toro, a part de la trama principal amb la criatura desconeguda, també n’hi haurà una de paral·lela, una història d’amor. L’actriu Sally Hawkins donarà vida a una dona de la neteja que s’enamorarà de l’home peix i que l’ajudarà a escapar. Acompanyant Jones i Hawkins també hi haurà Michael Shannon, Richard Jenkins, Michael Stuhlbarg i Octavia Spencer.

El cineasta serà el padrí de la 50a edició del Festival de Sitges que tindrà lloc del 5 al 15 d’octubre d’aquest 2017.

The godfather of #Sitges2017 ?

A photo posted by Sitges Film Festival (@sitgesfestival) on

Luana Valls

Luana Valls Cap de redacció d'El cinèfil

Nascuda al Brasil la Luana Valls és graduada en Periodisme, Cinema i Televisió per la Facultat de Comunicació Blanquerna. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació escrits com el 'Diari Ara' i 'El Periódico' i també té experiència en el camp del cinema de la mà de la productora catalana Batabat i realitzant la cobertura informativa de festivals de cinema arreu de Catalunya. Des del principi, unida a aquesta aventura cinèfila amb ganes i il·lusió

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*