Els quatre curts nominats als Premis Gaudí

- Advertisement -

Ja ha començat la cursa pels Premis Gaudí i a El cinèfil volem posar especial èmfasi en els candidats als guardons del millor cinema català. És per això que comencem una sèrie de reportatges sobre els diversos aspirants als premis que encetem amb els candidats més breus: els curtmetratges. Després de passar un últim tall amb 10 finalistes, aquests són els quatre curts que finalment lluitaran per l’esatueta daurada. La llista (per ordre alfabètic) és aquesta.

En la azotea

Dirigit per Damià Serra Cauchetiez, escrit per Damià Serra Cauchetiez i Miguel Casanova i produït per Escac Films. Drama, infantil | 11 minuts | VO català i castellà.

- Advertisement -

f3179341

- Advertisement -

És estiu i l’Adrián i els seus amics pugen cada tarda a un terrat per veure com una noia pren el sol despullada. Però aquesta tarda no serà com les altres: aquesta tarda s’adonaran que un d’ells està molt més interessat en el veí que es dutxa al terrat del costat. El que comença com una història de nens acaba sent tot un crit en contra de l’assetjament i la tolerància de la “diferència”. En la azotea està també nominat als Premis Goya.

Graffiti

Escrit per Javier Gullón i Lluís Quílez Sala i dirigit per Lluís Quílez Sala i produït per Euphoria Productions, Ainur Films i Cristian Guijarro Ramos. Ciència ficció, drama | 30 minuts | VO anglès.

graffiti-1280714

L’Edgar ha après a sobreviure en soledat, espigolant menjar entre la runa i evitant les zones contaminades per “l’incident” que va anihilar la vida tal com la coneixem. El seu món es trasbalsa en veure una pintada que pot ser la prova que no està sol. Només hi ha una paraula: Anna. Gaffiti ha passat per festival d’arreu del món i ha guanyat el Premi al Millor Curtmetratge Europeu i el Mélies de Plata al Festival de Sitges. També ha sortit guanyador en certamen com el Santa Bàrbara i el Festival de Ciència Ficció de Boston, entre d’altres. És un dels curts que està a la recta final dels seleccionats als Oscar. Per saber-ne més sobre aquesta pel·lícula rodada a Txernòbil podeu llegir aquesta entrevista al seu director Lluís Quílez.

Tiger

Escrit i dirigit per Aina Clotet i produït per Aima Iniciatives. Comèdia, drama | 15 minuts | VO català.

tiger005_1-8g

Una parella jove està esperant l’arribada del seu primer fill. Viuen en un poblet allunyat de la ciutat i tenen un gat com a mascota. La desaparició de l’animal posarà a prova la relació. Potser no estan tan preparats per a aquesta nova etapa com s’imaginaven. El debut en la direcció de l’actriu Aina Clotet ha acabat amb un premi com és la nominació al Gaudí. Clotet va aprofitar el seu embaràs per rodar una història que ella mateixa protagonitza sobre un parella amb problemes per afrontar les novetats. Humor i drama es barregen en una història commovedora.

Timecode

Dirigit per Juanjo Giménez, escrit per Juanjo Giménez i Pere Altimira i produït per Nadir Films. Comèdia, drama, musical | 15 minuts | VO castellà.

- Advertisement -

maxresdefault

La Luna i en Diego són els guàrdies de seguretat del pàrquing. En Diego fa el torn de nit, i la Luna de dia. Ells no ho saben però potser els uneix més que una feina aparentment avorrida. Aquest curt ve amb un aval internacional tan prestigiós com haver-se endut la Palma d’Or al Festival de Cannes. La història és d’una senzillesa i d’una bellesa que costen d’explicar (sense fer spoilers). La pel·lícula barreja dansa,amor i humor sense gairebé pronunciar ni una paraula.

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents