‘Muse’: Jaume Balagueró vol que passem por ‘Muse’: Jaume Balagueró vol que passem por
El film es rodarà entre Irlanda i Bèlgica i arribarà als cines passat l'estiu ‘Muse’: Jaume Balagueró vol que passem por

El nou projecte del director català Jaume Balagueró comença a prendre cos. El que serà el seu proper film, el segon rodat en anglès 14 anys després de  Darkness es troba ja en plena etapa de rodatge. Produïda per Filmax, la cinta narra la història d’un policia que torna a la feina després d’un període de baixa motivat per la tràgica mort de la seva xicota. L’home veurà com un somni recurrent que no el deixa dormir es fa realitat: una dona és brutalment assassinada igual que al seu malson. El film és una adaptació de la novel·la La dama número 13 (2003) de l’escriptor espanyol José Carlos Somoza.

El projecte es va presentar al Coming Soon del Festival de Sitges on el mateix Jaume Balagueró va obrir la sessió de futurs projectes catalans donant detalls de Muse. “Vaig llegir el llibre i vaig veure ràpidament que allà hi havia una pel·lícula especial i aterridora. De fet, ja vaig fer el guió fa 14 anys però llavors va venir REC i tot va canviar. Ara l’he reescrit i el rodarem a Irlanda i Bèlgica”.

fullsizerender-6

A banda d’explicar breument l’estètica del projecte, el director català també va definir el que segons ell hauria de ser l’esperit del film. “Serà una pel·lícula molt atmosfèrica amb que ens transportarà a ambients universitaris”. El film a aconseguit els permisos per rodar a la biblioteca del Trinity Collage de Dublín, una de les biblioteques més velles del continent europeu on molt poques càmeres han aconseguit accedir per la fragilitat de l’espai. Al Coming Soon Balagueró també va mostrar alguns story boards del film i, tot i que es poden treure poques conclusions, ja ens donen algunes pistes del que pretén un dels directors catalans amb més projecció internacional.

fullsizerender-8

fullsizerender-7

Repartiment de luxe

El film estarà interpretat per Elliot Cowan i Charlotte Vega (Velvet) i Christopher Lloyd (saga Back to the future) i Franka Pontente (saga Bourne) també formaran part del càsting juntament amb Leonor Watling i Carlos Lasarte l’únic actor que ha estat en tots els films de Balagueró.

fullsizerender-9

Filmax produirà Muse en coalició amb el segell irlandès Fantastic Films, el francès The Jokers Films i la companyia Belga Frakas Productions. Encara haurem d’esperar uns mesos pel primer tràiler però ja tenim la primera imatge oficial del rodatge amb Balagueró i Chistopher Lloyd en plena acció.

JR Armadàs

JR Armadàs Director d'El cinèfil

Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat quatre novel·les i és un dels editors d'Edicions Xandri. En l'àmbit cinematogràfic ha fet de cap de premsa d'un parell de pel·lícules catalanes i és el co-director del Festival Sant Cugat Fantàstic. Des d'abril del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El cinèfil'.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*