today-is-a-good-day

Martin Scorsese viatja al Japó amb el seu nou film ‘Silence’

- Advertisement -

Veient els seus films pocs dirien que Martin Scorsese va estar a punt d’ordenar-se sacerdot quan era jove. Encara que sembli mentida, la fe, els seus misteris i les seves conseqüències ha estat un dels temes que més ha marcat la vida del director de Nova York. Ja va explorar la fe a The Last Temptation of Christ (1988) i Kundun (1997), un film sobre el Dalai Lama i ara recupera la religió amb Silence el seu nou projecte que s’estrena el dia 6 de gener.

montage_silence_scorsese

- Advertisement -

Ningú no li diu que no a Scorsese i per això la pel·lícula té un repartiment de luxe encapçalat per Liam Nesson (que ja va ser un jove jesuïta a la mítica The mission l’any 1986). L’acompanyaran Adam Driver (el Kylo Ren de la nova trilogia Star Wars) i Andrew Garfield (l’Amazing Spiderman) a més d’una llarga llista d’actors japonesos  entre els que destaquen Nana Komatse (The world of Kanako) i Asano Tadanobu vist recent ment a la trilogia Thor i als live action de Parasyte).

- Advertisement -

L’argument ens portarà al segle XVII per explicar-nos la història de dos missioners cristians (Andrew Garfield i Adam Driver) que s’enfronten a la prova de fe definitiva en la seva visita al Japó a la recerca del seu mestre desaparegut (Liam Neeson). Fins aquí tot normal però cal tenir en compte que en aquell moment el cristianisme estava declarat il·legal al Japó i per tant estava prohibida i castigada la seva presència. Silence està basada en un llibre homònim de l’autor japonès Shūsaku Endō i és un projecte que Scorsese portava perseguint des de els anys noranta! Potser per això no té cap mena de recança en que aquest sigui un dels seus films més llargs. 2 hores i 40 minuts! La versió que veurem no arriba a les 3 hores de The wolf of Wall Street o les 2 hores 58 minuts de Casino.

silence-1_1200_799_81_s

La màfia al punt de mira (altre cop)

Passat aquest capítol del segle XVII, Scorsese tornarà al segle XX i recuperarà un altre dels seu temes predilectes: la màfia. Ja té en marxa el projecte The Irishman que reunirà la vella guàrdia d’actors mafiosos per excel·lència. Parlem de Robert de Niro, Al Pacino i Joe Pesci… Pell de gallina? La pel·lícula estarà basada en el llibre de no ficció de Charles Brandt I Heard You Paint Houses (He sentit que pintes cases) i explica la història de Frank “l’irlandès” Sheeran. Aquest veterà de la Segona Guerra Mundial que feia de sicari per a la família Bufalino va assegurar abans de morir haver assassinat peixos grossos de l’hampa com Jimmy Hoffa o Joe Gallo.

El director de Taxi Driver i Gangs of New York també té entre cella i cella un film sobre Frank Sinatra però, malgrat ha anunciat que el farà no hi ha ni dates ni plans concrets. Rumors molts i el més sucós és que el seu segon actor fetitxe Leonardo Di Caprio hauria d’interpretat el famós cantant de My way.

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents