today-is-a-good-day

‘Birth of a nation’ i la revolta dels esclaus

- Advertisement -

Moltes pel·lícules es basen en fets històrics relacionats amb l’esclavitud o la història americana. Aquest any, un dels films més esperats és Birth of a nation de Nate Parker que es va presentar al Festival Sundance i que va tenir una gran acollida. La pel·lícula narra la història real de Nat Turner, un predicador i exesclau que va iniciar una revolta l’any 1831 per alliberar els seus companys. Turner va aprendre a llegir amb la Bíblia i, el seu amo l’obligava a recórrer plantacions per tot el sud dels Estats Units cobrant a altres esclaus pels seus sermons.

- Advertisement -

El film va arribar en un moment en què Hollywood estava sent molt criticat per les desigualtats racials i, el fet que el director (també guionista i protagonista) del film fos un home negre, va propiciar que se la miressin amb bons ulls. Nate Parker va rebre premis per part del jurat de Sundance i la millor notícia que un director pot desitjar, una major estava interessada a distribuir el seu film. Es va pagar un avançament de 17,5 milions de dòlars, convertint-la així en la pel·lícula més ben pagada del Festival, superant Little Miss Sunshine l’any 2006.

De conte de fades a malson

- Advertisement -

El nom de Nate Parker i de la pel·lícula sonaven com a favorits per aconseguir un Oscar en aquesta nova edició dels premis però malauradament, el film ha quedat fora de la competició. El que semblava un conte de fades s’ha convertit en un autèntic malson. La premsa estatunidenca va treure a la llum un escàndol que relaciona el director amb un cas de violació, ocorregut fa 17 anys. Tot i que en el seu moment va quedar absolt, el cas s’ha reobert i, la notícia del suïcidi de la jove en qüestió l’any 2012, no ha ajudat a calmar els ànims. Sembla que el pes d’aquesta notícia ha esta suficient ja que, finalment, Birth of a nation no optarà a cap estatueta daurada.

birth of a nation 2016

Fox Searchlight, la productora que està darrere el film, tenia previst un gran llançament del film amb una gira que portaria Parker a visitar esglésies i universitats per parlar sobre les injustícies socials però tot aquest rebombori ho posa en perill.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents