El retorn del mestre Miyazaki

- Advertisement -

Una de les notícies més tristes va ser la que anunciava la retirada del mestre de l’animació, Hayao Miyazaki. Durant les darreres dècades els seus treballs han impactat tant a occident com a orient, la seva animació tradicional sempre ha entusiasmat a grans i petits, gràcies a la seva particular manera d’explicar històries. Per sort, recentment, el mateix realitzador ha afirmat que tornarà a treballar en un llargmetratge que es titularà Kemushi no Boro (Boro, l’eruga).

Segons ha confirmat Miyazaki al mitjà japonès NHK, es tracta d’un projecte molt estimat per a ell, ja que ronda pel seu cap des de fa, ni més ni menys, que 20 anys. La història se centra en una eruga tan menuda que pot ser aixafada amb els dits. Aquesta pel·lícula havia de ser un curtmetratge que formaria part de les projeccions exclusives del Museu Ghibli (feina de la qual s’ocupa Hayao, ja que no pot estar parat sense deixar de crear), però ell mateix ha pres de decisió de començar de 0 el projecte i donar-li forma de llargmetratge. El que sí que es manté és la idea de projectar-la al mateix museu, sense opció a estrena a sales comercials.

- Advertisement -

hayao-miyazaki

- Advertisement -

Ara bé, també ha deixat clar que aquesta serà la seva darrera obra i oferirà novetats respecte a la seva carrera. Per primera vegada deixarà de banda l’animació clàssica i apostarà pel CGI (animació generada per ordinador). I la segona que es manté és la idea de projectar-la al mateix museu, sense opció a estrena a sales comercials. De moment, no té el consentiment de l’estudi Ghibli, ja que ha treballat pel seu compte, però ningú dubta que es negui el projecte a un dels fundadors de l’estudi. Aquesta seria la gran aposta després que l’any 2014 es va anunciar la seva retirada sembrant el pànic amb el rumors sobre el tancament de la companyia. Ell va haver de deixar clar que es tractava d’una pausa temporal i que mentre seguiria pensant en altres treballs.

Des de aquell moment, el nivell de produccions s’ha vist reduit considerablement, ja que només s’ha creat un nou film sota el títol The Red Turtle, el qual tracta la història d’un nàufrag a una illa tropical deserta, habitada per tortugues, crancs i aus. I va explicant de manera totalment muda, les grans etapes de la vida d’un ésser humà. L’aposta de l’estudi pels animals i l’amor per la natura és fascinant, aconseguint que gairebé tots els seus personatges tinguin un vincle d’afecte amb l’espectador totalment únic i brillant.

tortuga-roja

- Advertisement -
Article anteriorAbsurda agonia reial
Article següentNotes de Neó
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents