‘Death Note’ en imatge real (nord-americana) ‘Death Note’ en imatge real (nord-americana)
El famós quadern de la mort torna de la mà de Netflix. ‘Death Note’ en imatge real (nord-americana)

El quadern de la mort, més conegut com a Death Note, és una sèrie de 12 volums manga que va sorgir l’any 2003 de la mà de Tsugumi Oba i il·lustrada per Takeshi Obata, tal va ser l’èxit assolit que el mateix any que va acabar de publicar-se va emetre’s l’anime amb un total de 37 capítols. Com era d’esperar els japonesos no van esperar per dur a terme una trilogia de films en imatge reals basats en el manga homònim.

death-note-3-death-note-review-meet-light-yagami-ryuk

Els mitjans de comunicació han elogiat les publicacions tant del manga com de l’anime, però molts també l’han criticat pel seu alt contingut agressiu. A Xina, va ser prohibit ja que els nens modificaven els seus quaderns per tal que fossin similars al que surt a la sèrie.

La història se centra en el jove Light Yagami, un estudiant de batxillerat que es troba un quadern amb poders sobrenaturals anomenat Death Note, amb el qual és capaç de matar persones si s’hi escriuen els noms d’aquestes, mentre el portador de la llibreta visualitza mentalment la cara de qui vol assassinar. Light empren la missió d’eliminar tots els criminals i crear un món lliure de maldat, però els seus plans es veuran frustrats per L, un famós i misteriós detectiu privat.

death note protagonistesNetflix, que sempre mira de crear sèries i pel·lícules d’èxit immediat i ampliar els seus seguidors, va anunciar recentment que seria l’encarregada de distribuir un nou projecte centrat en el jove Light Yagami i el seu quadern de la mort, que s’estrenarà el proper any. El film, que ja es troba en desenvolupament, serà un live action i ja ha anunciat quins seran els actors que interpretaran els protagonistes, fet que ha provocat el desconcert dels fans a les xarxes socials, que no estan d’acord amb alguns dels escollits.

L’actor que es ficarà al paper del shinigami Ryuk, una espècie de Déu de la mort, serà Willem Dafoe (Dog eat Dog o Pasolini), una sensacional notícia, ja que interpretarà un dels personatges més carismàtics. Per contra, Natt Wolf (Paper TowsPalo Alto) que serà Light Yagami, Keith Stanfield (War Machine o Straight Outta Compton) que esdevindrà el misteriós L i Margaret Qualley (The Nice Guys o la sèrie The Letflovers) com a Misa Amane, no semblen ser els candidats ideals. Segons els seguidors el primer no encaixa, el segon perquè és un actor de color i el personatge que interpreta no ho és i la noia a causa que no desprèn la seducció que té la protagonista original.

Death Note Ryuk willem dafoe

La direcció corre a càrrec d’Adam Wingard, un expert en la matèria, pel que fa a terror, ja que ha dirigit Blair Witch, The Guest, You’re Next, V/H/S o The ABCs of Death, entre d’altres.

Aquesta no és la primera vegada (ni en serà la darrera) que una horda de fans va en contra d’un fitxatge. Sense anar més lluny, Ben Affleck i la seva elecció com a Batman va estar al punt de mira amb un cúmul de negatives, per a desprès resultar ser un Bruce Wayne molt correcte. No se sap com serà aquesta adaptació de l’emblemàtic anime, però per ara no acaba de convèncer i s’hauria de donar una oportunitat als protagonistes.

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Cap de continguts d'El Cinèfil

Biòloga genetista de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També és fundadora i redactora cap de la revista online El Almanaque de McFly, on ha realitzat la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges i Jurat de la Crítica a TerrorMolins. De tant en tant col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*