Les 10 millors pel·lícules sobre vacances

- Advertisement -

VACANCES! Aquells dies de desconnexió que tant es necessiten. Sí, tòpics. Carregar les piles. Calma. Sol. Platja Muntanya… I cinema! Aprofitant que arriba l’època de deixar de treballar per a la majoria de les persones, fem un repàs de les 10 millors pel·lícules sobre vacances.

The parent trap (1961)

Aquesta és una pel·lícula de Walt Disney que narra les peripècies de dues germanes bessones que es retroben al cap dels anys en un campament d’estiu, després de ser separades quan eren petites a causa del divorci dels seus pares. En el campament es fan amigues i decideixen intercanviar-se els papers, d’aquesta manera una se’n va a Boston amb la mare i l’altre a Califòrnia amb el pare. Unides de nou, tindran com a objectiu ajuntar la família una altra vegada. Aquest film té un remake de l’any 98, amb el mateix nom i amb una jove Lindsay Lohan com a protagonista.

- Advertisement -

Dirty Dancing (1987)

- Advertisement -

Un dels films romàntics més destacables de la història del cine. Jennifer Grey (Baby) i Patrick Swayze (Johnny) es coneixen en un balneari on la família d’ella passa les vacances d’estiu. Allà sorgeix l’amor entre tots dos. Tot i formar part de dues classes socials diferents, l’amor i el ball els uneixen. La pel·lícula va aconseguir un Òscar a millor cançó original, titulada (I’ve Had) The Time of my life.

Home Alone (1990)

El director Chris Columbus (Harry Potter) està al capdavant d’aquesta comèdia nadalenca que presenta a Kevin McAllister, un nen de vuit anys que per accident es queda sol a casa quan la seva família se’n va de vacances i s’oblida d’ell. Lluny de sentir por, Kevin aprèn a valdre’s per si mateix, fins i tot, contra un parell d’homes que intenten robar a casa seva aprofitant que la família no hi és. Quan la mare s’adona que s’han deixat el fill, torna de pressa i corrents de França (on s’estava la família) per recuperar-lo.

American Pie 2 (2001)

Tot adolescent ha somiat alguna vegada passar unes vacances lluny dels pares, amb els amics, a la platja i llibertat absoluta. Aquesta és la premissa de la segona part de la saga American Pie que té com a protagonistes el grup de nois format per Jim, Oz, Kevin, Finch i Stifler. Després del seu primer any d’universitat decideixen passar l’estiu junts a una casa de la platja. Com és habitual, el seu objectiu serà el de conèixer noies, per poder lligar amb elles, a poc a poc s’adonaran que les coses no són com abans, però que això no significa que sigui dolent.

Hostel (2005)

Eli Roth dirigeix aquest film de terror que mostra les desventures de tres joves que recorren Europa amb les seves motxilles a l’esquena. A Amsterdam coneixen a un noi que els diu que a Eslovàquia hi ha les noies més maques que es puguin imaginar, així que captivats per la idea de “sexe fàcil” decideixen viatjar-hi en tren. Allà coneixeran a Natalya i Svetlana i conquistats per la seva bellesa es veuran atrapats en un sinistre i macabre hotel.

vacances hostel

Runaway Vacation (R.V.) (2006)

- Advertisement -

Una de les comèdies familiars que va protagonitzar el ja desaparegut Robin Williams en la qual interpretava Bob Munro, un home de negocis amb poc temps lliure per gaudir amb la seva família. A l’estiu planegen unes agradables vacances a Hawaii, però a última hora el cap de Munro li diu que el necessita per una reunió a Colorado. Entre l’espasa i la paret, Munro convenç a la seva família perquè lloguin una autocaravana per anar a les Muntanyes Rocoses enlloc de Hawaii. La família accepta sense saber les veritables intencions del pare, que només mira de compaginar el seu temps entre les obligacions laborals i les familiars.

The Holiday (2006)

Amb un quartet de luxe format per Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law i Jack Black, aquesta pel·lícula se centra en les vacances de Nadal. Amanda Woods (Cameron Diaz) viu a Califòrnia i acaba de trencar amb la seva parella, Iris Simpkins (Kate Winslet) és una redactora d’una popular columna sobre casaments i viu en una tranquil·la caseta de camp a Anglaterra i tampoc té gaire sort amb l’amor. A través d’una pàgina d’internet, ambdues coincideixen i decideixen intercanviar-se les cases durant les vacances. Aquest petit gest els canviarà la vida d’una manera que poc s’imaginaven.

Little Miss Sunshine (2006)

Es tracta d’una petita joia guardonada amb dos Òscars, dos premis BAFTA, quatre premis Independent Spirit, el premi Cesar a millor pel·lícula estrangera, el premi del públic al Festival de San Sebastià i diverses nominacions als Globus d’Or. Es tracta d’una road movie que presenta la família Hoover, una mica peculiar i formada per un avi addicte a la cocaïna, un pare que fracassa a la seva feina, una mare desbordada, un tiet homosexual que ha intentat suïcidar-se, un fill adolescent que ha fet vot de silenci fins que no aconsegueixi el seu objectiu de ser pilot d’avió i Olive, la filla petita, una nena grassoneta i amb ulleres que vol ser reina de bellesa. Quan sorgeix l’oportunitat que Olive participi al concurs ‘Petita Miss Sunshine’ la família sencera puja a una vella furgoneta Volkswagen per complir el somni de la petita.

The Hangover (2009)

Si s’ajunten els conceptes “comiat de solter” més “Les Vegas”. Possiblement, ve al cap, festa grossa i, efectivament és el que viuen un grup de quatre amics que es desperten l’endemà amb una ressaca monumental. El problema principal és que un dels amics, el nuvi, ha desaparegut i només quedes 48 hores pel casament. Una comèdia d’allò més efectiva que reuneix a grans actors com Bradley Cooper amb elements tan dispars com un nadó en una suite d’hotel i un tigre tancat al bany.

Vacation (2015)

Aquí trobem de nou un dels protagonistes de The Hangover. Ed Helms, aquest cop interpretant un pare de família que decideix sorprendre la seva família amb un viatge a través del país per arribar a un parc d’atraccions que ell considera, “el parc preferit de les famílies estatunidenques”. Com en tota bona comèdia i road movie, el viatge serà mogut i accidentat però amb un final feliç.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents