today-is-a-good-day

Cosmonits de Ciència Ficció

- Advertisement -

Els amants de la ciència ficció estan d’enhorabona ja que al Cosmocaixa de Barcelona, cada dijous a la nit des del 14 de juliol fins al 4 d’agost, hi haurà projeccions de títols futuristes molt coneguts.

Actualment, es pot visitar l’exposició El bressol de la vida, la qual transporta el públic als orígens de l’espècie humana fins al seu hipotètic futur, i permet crear una visió particular sobre la combinació entre ciència i ciència ficció. El cicle Cosmonits agafa la seva temàtica i proposa un total de 5 films que aniran acompanyats d’actuacions musicals especials a càrrec d’artistes que innoven amb la fusió de tecnologia i instruments. El cinema ha estat una eina per plasmar visions, escenaris i reflexions al respecte de l’evolució humana.

Quest for Fire (Jean-Jacques Annaud, 1981) – Dijous 7/7 a les 22h

- Advertisement -

La pel·lícula es desenvolupa en l’època de la Prehistòria al Pleistocè Superior de fa 70.000 anys, on convivien diverses espècies animals i humanes. Un grup de neandertals, saben mantenir el foc, però no el saben crear i pateixen l’atac d’un grup d’homínids amb aspecte de mico. Les conseqüències són nefastes ja que acaba desapareixent la darrera foguera del clan. Així, acaben refugiats del fred i la vulnerabilitat i envien tres joves a la recerca del foc.

- Advertisement -

2001: A Space Odyssey (Stanley Kubrick, 1968) – Dijous 14/7 a les 22h

El film de ciència ficció per excel·lència que ha esdevingut de culte amb el pas del temps. Narra les diverses  èpoques de la humanitat, tant del passat com del futur. Fa milions d’anys, abans de l’aparició de l’homo sapiens, uns primats varen descobrir un monòlit que els va induir una intel·ligència superior. Milers d’anys després, un altre monòlit enterrat a la Lluna desperta l’interès d’un grup de científic. A més, una màquina amb intel·ligència artificials s’encarrega de controlar tots els sistemes d’una nau espacial tripulada durant una missió de la NASA.

 

Eva (Kike Maíllo, 2011) – Dijous 21/7 a les 22h

L’any 2041 tots els humans viuen acompanyats d’éssers mecànics. Un enginyer cibernètic torna a la seva ciutat per crear un nen robot. Durant el temps que va estar fora, el seu germà i la que era la seva parella s’han casat i tenen una filla anomenada Eva. Entre la nena i el noi esdevé una peculiar relació de complicitat que canviarà totes les coses.

Her (Spike Jonze, 2013) – Dijous 28/7 a les 22h

El film es desenvolupa a mig camí entre el drama i el romanç decorat de ciència ficció. En un futur molt proper un home solitari compra un nou sistema operatiu basat en un model d’intel·ligència artificial, el qual està dissenyat per satisfer totes les necessitats de l’usuari. De mica en mica sorgeix l’amor impossible entre ells dos.

https://www.youtube.com/watch?v=5Cw5rnFcZJA

Interstellar (Christopher Nolan, 2014) – Dijous 4/8 a les 22h

- Advertisement -

El final de la Terra s’apropa i un grup d’exploradors i científics van a la recerca de la missió més important per a la humanitat, cercant un nou planeta on puguin sobreviure. De tal manera que viatgen més enllà de la galàxia coneguda cercant un futur per a la raça humana.

https://www.youtube.com/watch?v=KgdHelzuS5M

Tot un espectacle per  gaudir a l’aire lliure sota el cel de la ciutat comtal, amb la companyia de pel·lícules que han marcat un moment a la història del cinema de ciència ficció i del futur distòpic.

Tots els films es projectaran en VOSE, excepte EVA que serà en català i Quest for Fire que manca de diàlegs. I prèviament, a les 21 h tindran lloc els concerts específics. El preu de 6 euros inclou l’entrada a l’exposició, així com la projecció i concerts posteriors.

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents