today-is-a-good-day

Un juliol ple de curtmetratges

- Advertisement -

Comencem el mes de juliol i ens vénen dos festivals centrats en curtmetratges, un format cada vegada més reconegut i més valorat pels amants del setè art. Les seus dels dos festivals són Cerdanyola del Vallès i Rubí, Fantosfreak i InFest respectivament. El primer ja porta un grapat d’anys aportant curts de temàtica fantàstica, terror i freak i, aquesta serà la seva 17a edició. Per altra banda, l’InFest, veu la llum per primera vegada aquest any i igual que el seu company porta peces amb les mateixes temàtiques.

 Un festival especial

- Advertisement -

En la seva 17a edició, el Fantosfreak es va alçar com el primer festival de temàtica fantàstica, terror, curt i freak d’Espanya i la trobada cultural a l’aire lliure més important de Catalunya, amb prop de 1.500 persones cada dia. Aquest any, els seguidors i fidels del certamen podran reunir-se de nou de l’11 al 15 de juliol al Parc del Turonet de Cerdanyola, on es projectaran un total de 48 curts seleccionats, 12 cada nit.

- Advertisement -

El Festival, cada vegada amb més ressò internacional, ha rebut 277 projectes dels quals destaquen obres com la guanyadora en la secció Oficial de la passada edició del Festival de Sitges, They will all die in space, que es projectarà el dia de la inauguració. Un altre curt és el guanyador de la secció Noves Visions, Disco Inferno, i el guanyador a millor curtmetratge internacional del TorontoAfter Dark, Vicious. Totes les projeccions es podran veure a partir de les 21:30.

Fantosfreak està dirigit per Rafa Dengrà (guionista, director, editor, director de fotografia i actor), que assegura que la cita a Cerdanyyola, “s’ha consolidat en el panorama cinematogràfic de curt internacionals”. De la selecció d’aquest any Dengrà destaca que ha estat molt més organitzada, ja que, com a novetat, es va imposar un abonament de 2€ com a cuota. “La inscripció ha estat simbòlica”, explica Dengrà, “a aquesta edició hem volgut posar-hi un filtre per frenar la rebuda massiva de curts i, així, poder donar el millor tracte possible als treballs seleccionats”. Segons el director, “el resultat ha estat perfecte, hem pogut fer una selecció de molta qualitat”.

Els dos euros d’inscripció també han servit per augmentar la dotació econòmica dels premis: 1.000€ pel guanyador, 500€ pel segon i 300€ pel tercer. El Premi del Públic i el Premi Garmanbozia (pel projecte més freak) també s’han incrementat fins als 300€.

Plaga de bon cinema

Sumant-se a la proposta festivalera dels seus veïns vallesans, 15 joves rubinencs van decidir posar en marxa un nou festival de cinema de terror, fantàstic i freak, amb el curtmetratge com a bandera. Durant dos dies, del 15 al 16 de juliol, Rubí (concretament la plaça del Celler Cooperatiu) es convertirà en un punt de trobada per a produccions audiovisuals professionals i amateurs, complementant així l’oferta cultural de la ciutat, amb música, actuacions teatrals i col·loquis relacionats amb el cine.

Els membres del Festival, treballen per aconseguir un festival de qualitat que es basa en la conjunció de tres accions: seleccionar els millors curts presentats en el seu concurs, projectar-los en un esdeveniment organitzat i gestionat per ells i, presentar-los davant un jurat de renom que pugui posar el punt final a projectes audiovisuals exemplars. Tal com exposen en la seva pàgina web, el seu objectiu és que, “la feina i les inquietuds dels que es dediquen al món del cinema puguin arribar a més gent i, atorgar-los, també, el reconeixement que els seus treballs segur que es mereixen”.

InFest Rubi 2016

- Advertisement -

Sembla que de moment estan fent bé la seva feina, ja que en aquesta primera edició han rebut al voltant de 200 projectes procedents de tot el món i, entre tots els curts, se n’han seleccionat els 20 millors. De tots ells, tres rebran premis: al millor curt seleccionat pel jurat, que rebrà 500 €; el segon millor valorat que s’endurà 250 € i un tercer premi atorgat pel públic valorat també en 250 €.

A part dels curts seleccionats, també s’ha realitzat un altre concurs, smartshort, que té com a premissa que els curts han d’estar gravats amb el mòbil i no poden durar més de dos minuts. Segons Patricia Moreno, una de les organitzadores del Festival, aquesta modalitat s’ha fet pensant en “la gent jove que potser no té tants recursos ni mitjans, amb el mòbil tenen l’oportunitat de gravar qualsevol cosa i guanyar un premi”.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents