today-is-a-good-day

El fuet d’en Harrisson Ford no caduca

- Advertisement -

Steven Spielberg tornarà al cinema d’aventures agafant les regnes de l’última aventura d’Indiana Jones. I aquesta vegada ho farà sense la companyia d’en George Lucas. La companyia Disney es va fer amb els drets de la productora Lucas Film l’any 2012 i ja es podia sospitar que en trauria petroli (com ha fet recentment amb la franquícia Star Wars). Per tant, era d’esperar que tard o d’hora li arribaria el torn a Indiana Jones. El que no s’esperava era que el propi Harrisson Ford tornés a interpretar el paper de l’arqueòleg i professor (tindrà 77 anys quan s’estreni la pel·lícula). L’actor va declarar en una entrevista realitzada al show de Jimmy Kimmel els motius pels quals va acceptar l’oferta.

“No he llegit el guió. He acceptat pel contracte. És realment divertit realitzar aquest paper i també ho és treballar amb Steven Spielberg. Ho estic desitjant”, Harrison Ford

Han transcorregut més de 40 anys des de que el director George Lucas va crear un personatge de ficció, avui conegut per tothom, anomenat Indiana Jones. El projecte aviat va esdevenir una saga de pel·lícules d’aventures sota la direcció d’Steven Spielberg.

- Advertisement -

Indiana Jones, Harrisson Ford, George Lucas, Steven Spielberg

- Advertisement -

En un principi la productora Lucas Film (propietat del propi George Lucas) va desenvolupar una trilogia entre els anys 1981 i 1989 que va assolir un gran èxit instantàniament. 20 anys desprès es va reprendre la idea de fer un quart llargmetratge. En total la tetralogia ha recopilat gairebé 2.000 milions de dòlars. Raiders of the Lost Ark (1981) va recaptar més de 384 milions de dòlars a tot el món, Temple of Doom (1984) més de 333, The Last Crusade (1989) 474 i, per últim, Kingdom of the Crystal Skull (2008), 786 milions. Curiosament aquesta última entrega, on Harrison Ford compartia fuet amb el seu fill de ficció Shia Labeouf, va a superar les anteriors pel·lícules de la franquícia convertint-se en la més taquillera de la saga.

Ara la nova propietària del personatge té l’oportunitat de recuperar l’essència de la saga que es va perdre amb la quarta pel·lícula (vilipendiada per la critica i els fans) o acabar de destrossar la llegenda del fuet i el barret que va fer conèixer i apassionar-se per l’arqueologia a tota una generació. Tot plegat amb sentit de l’humor i un olfacte privilegiat pel bon cinema d’aventures.

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents