today-is-a-good-day

‘The Big Bang Theory’ torna i s’expandeix

- Advertisement -

Tot just ha començat la 10a temporada de The Big Bang Theory, una sèrie que fa molts anys que s’ha convertit en l’autèntica hereva de Friends quant a sit-com de referència (amb el permís de Modern Family). A les nostres pantalles arribarà a Neox el 30 de setembre amb el primer capítol del que serà el seu desè any en antena. Al llarg d’una dècada hem vist que el que va començar com un àcid retrat d’una colla de nerds/friks ha acabat sent una comèdia familiar més. I a deduir pel que va passar a l’últim episodi de la 9a temporada la cosa anirà per llarg. Els fans poden estar tranquils tranquils si hem de fer cas al que ha dit Jim Parsons (Sheldon Cooper) si els ho demanen n’hi haurà una 11a. No és estrany tenint en compte que Kaley Cuoco (Penny, Penny, Penny), Johnny Galecki (Leonard) i Jim Parsons guanyen un milió de dòlars per cada episodi que fan des de l’any 2014. Aquest acord econòmic els lliga fins la propera temporada i significa que cadascun del tres protagonistes de la sèrie s’embutxacaran 90 milions de dòlars en tres anys.

htory

- Advertisement -

Dit això, anem breument a parlar sobre el lloc on ens deixa la sèrie (i si no voleu Spoilers és moment de deixar de llegir aquest article i llegir altres continguts serièfils). L’últim episodi ens introduïa un nou personatge que ja està donant molt de joc a la nova temporada. Parlem del veterà comediant Judd Hirsch que interpreta el pare d’en Leonard el Dr. Alfred Hofstadter. La relació amb la seva ex dona Beverly (Christine Baranski) no és precisament amistosa i això es fa evident quan la parella protagonista (Penny/Leonard) volen recelebrar la seva boda i convidar aquest cop els seus pares. El que ningú no pensava és que el pare d’en Leonard i la mare d’en Sheldon la ultraconservadora Mary (Laurie Metcalf) podrien arribar a ser més que amics… El final de la temporada no ens revelava la resposta sobre la possible relació de germans accidentals entre Sheldon i Leonard però sí ho farà el primer capítol de la nova temporada.

- Advertisement -

També s’incorpora a l’equació la família de la Penny (germà ex convicte inclòs) amb l’objectiu de demostrar a la colla de científics que no són una representació perfecte del que als Estats Units s’anomena white trash (blancs escombraria en referència al seu baix nivell educatiu i cultural).

La decadència de la sèrie?

Segurament no sóc l’únic que ha notat un cert declivi a The big Bang Theory i esteu avisats que aquí comença la part de crítica personal que em veig obligat a fer per petició d’una vella amiga… Els inicis de la sèrie van ser brillants. La originalitat de retratar les penúries de quatre friks i la girl next door que tots (menys en Sheldon) voldrien tenir com a xicota va revolucionar el panorama serièfil. Ho va fer fins a tal punt que una sèrie de friks sobre friks passava a ser mainstream, un producte que agradava a tothom. Precisament per això (i per culpa d’això) la trama va evolucionar amb la introducció de més personatges femenins que servissin de parella als homes protagonistes. En aquest moment el producte va perdre frescor i personalitat i va tornar-se més banal i “normal”.

dones

No em malinterpreteu. La sèrie continua mantenint un molt bon nivell i, el que és més important, encara ens fa gràcia però ja no és el mateix. És com quan només tu i uns quants coneixeu aquella pel·li, aquella sèrie aquell grup de música i de cop i volta, sense saber ben bé perquè ja li agrada a tothom… Deixes de ser especial per culpa dels altres. Si, com sembla, el tema central de la propera temporada serà la relació entre els pares dels personatges principals hi ha un alt risc que la pèrdua de personalitat i desviació del producte original augmenti. I segurament ens continuarem rient i no la deixarem de veure però creixerà la sensació de xiclet estirat. A més si no fos poc amb la introducció dels personatges femenins secundaris ara sembla que haurem de menjar-nos les famílies dels protagonistes com a segon plat…

No sé si estareu d’acord amb mi però a mi m’agradava més veure com en Leonard feia el ridícul i patia per aconseguir aquella actriu frustrada que servia cafès. I prefereixo el Sheldon verge i asexuat que el tèndem ShAmy. Entenc l’evolució de la sèrie i dels personatges però cada temporada és una petita punyalada. Costa matar la gallina dels ous d’or però seria elegant marxar quan estàs a dalt de tot, no? Ara ja em podeu criticar a gust. Bona nit i bona sort!

big-bang-theory

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents