today-is-a-good-day

Cançó de ferro i sang

- Advertisement -

Doncs sí. Jocs de trons ha tornat. Ja ha sortit el primer capítol de la 6a temporada i és ben bé el que s’espera d’un primer capítol. Intentarem fer pocs spoilers però això és una crítica i si ets molt sensible millor llegeix l’entrevista a l’editor dels llibres que no t’explica res de nou però és molt interessant igualment. Per començar es pot dir que els primers minuts de la nova temporada no fan gaire més que situar-nos a les diverses històries que hi ha en marxa. Anem per parts. No espereu grans esdeveniments…

El mur i els vigilants

Jon Snow està mort. Ho sento. Ben mort (de moment). La imatge d’ell tirat a terra amb els ulls obert i la sangueta regalimant per la neu ens va acomiadar la 5a temporada i dona la benvinguda a la 6a. El més significatiu és que els que l’han pelat no tenen cap mena de remordiment i admeten que l’han foradat “for the watch”. Perquè era un traïdor que va deixar entrar els salvatges de més enllà del mur cosa que cap lord commander havia fet abans. En altres paraules mereixia morir. Sir Davos el troba estès i flipa una estona amb el líder dels salvatges i llavors apareix ella. The red woman. Hi ha molts rumors sobre si Melisandra el tornarà a la vida o li farà algun encanteri que el torni zombi però haurem d’esperar una mica més per veure-ho. El que queda clar és aquesta dona ens està enganyant a tots… No és ben bé qui sembla ser.

- Advertisement -

davos

La capital

- Advertisement -

Al palau no hi passa gran cosa… Cersei espera ansiosa l’arribada el seu germà/amant. En un dels millors moments del capítol la seva cara canvia paulatinament quan descobreix que la seva filla Myrcella torna a casa però en un taüt. Altre cop, res que no sabéssim ja… Llavors sentim la profecia. Segons va explicar-li una fetillera fa un temps tots els seus fills moriran. En Jaime no està gaire content de sentir la predicció però sí decidit a lluitar. Per altra banda les “serps de la sorra” continuaran portant sang i semblen decidides a erigir-se en unes lluitadores temibles. En aquest primer capítol són les que protagonitzen els moments més violents i fins i tot es carreguen un parell de prínceps.

jaime

Les nenes Stark

La temporada anterior no va acabar gaire bé per les filles de Ned Stark. Arya està cega i s’ha convertit en una captaire. Per si no fos prou trist el seu destí, la nena de la competència (The Waif) li fot una bona pallissa tot i que alguna cosa ens diu que més que fer-li bullying amb un pal el que indirectament vol és entrenar-la i que s’acostumi a la seva nova condició. No serà una temporada fàcil per Arya…

La bona sort en canvi sí que acompanyarà la seva germana, la excessivament tova i tòtila Sansa. Fugint de Winterfell amb el seu “germanastre” (eunuc) Theon està a punt de ser capturada altre cop pels malvats Bolton però (en un dels millors moments de l’episodi) apareix Lady Brienne i exhibeix destresa i brutalitat amb la seva espasa. I com que això de ser noble potser li ve gran s’ofereix per protegir Sansa de la mateixa manera que ho va fer en ocasions anteriors per altres membres (ja morts) de la seva família.

425969-sansa-stark-got-season-6

Dracs i conspiracions

Khaleesi ha fugit (muntada en un dels seus fills-dracs) de la revolta de la secta pro-esclaus a Meereen però com ja es va veure a l’últim capítol els dothraki la capturen i sembla que tornem unes quantes temporades enrere… Sense Khal Drogo ho tindrà més complicat però Daenerys Targaryen no és una fleuma i a sobre parla l’idioma dels salvatges de les falç gegants. Serà capaç de sumar-los a la seva lluita pel Tro de ferro?

La desaparició de la reina dels dracs ha deixat la ciutat feta un nyap i els únics que han quedat disponibles per posar-hi seny són l’enginyós Tyrion Lannister i el seu (també eunuc) amic Lord Varys. Tornarem a veure el nostre “petitó” preferit (amb el permís de Messi) fent gala de la seva astúcia amb un altre que de murri en té un màster. Encara hi ha esperança a Meereen.

game-of-thrones-temporada-6-tyrion-y-varys

Conclusions 

- Advertisement -

Aquest tastet del que vindrà no decep. Ara bé és un tastet. És un capítol molt i molt introductori i a la vegada necessari per refrescar la memòria i posar-nos en situació. Suficient per tornar a enganxar tots els fans dosificant l’acció i distribuint la trama com tant bé han sabut fer fins ara. Sens els llibres com a referència estem a mercè d’HBO i en aquest capítol ja hem vist que es mantindrà el nivell de brutalitat (estaques clavades en plena cara) de conspiració (secrets pertot) fantasia (bruixes i dracs) i acció (lluites d’espases). És a dir Joc de trons 100%. Una sèrie que té el mèrit d’haver convertit en mainstream la fantasia èpica, un gènere que fa uns anys (Senyor dels anells a banda) estava relegat a l’espectador freak.

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents