10 llibres cinèfils per aquest Sant Jordi

- Advertisement -

Continuem amb la setmana dedicada als llibres. S’acosta Sant Jordi i volem aprofitar per sortir de les pantalles i passar-nos a les pàgines però sense abandonar el cinema com a fil conductor. És per això que hem fet una selecció de llibres que de ben segur agradaran als amants del setè art. No hi són tots però és un bon recull…

Jo també veia Bola de Drac. Josep Maria Bunyol (Ara llibres) Preu: 18€

- Advertisement -

jo tambéL’objectiu del llibre és que el lector es retrobi amb les seves sèries preferides. Els joves. Mr. Bean, Bola de drac, Magnum el pendó de la Sue Ellen, Les Teresines són només algunes de les referències d’aques llibre nostàlgic del periodista Josep Maria Bunyol. Tot plegat és un viatge pels dibuixos animats més emblemàtics, els llibres infantils i juvenils de la infantesa, els concursos de televisió, els programes de ràdio, les sintonies mítiques i els inspirats comentaris d’uns convidats d’excepció: Lyona, David Selvas, Toni de la Torre, Mazoni, Samanta Villar, Araceli Segarra… Una ruta per la nostàlgia catalana dels anys vuitanta i noranta. Benvingut a la teva història. Si vols saber-ne més pots descobrir què en pensa el mateix autor en aquesta entrevista.

- Advertisement -

La politica en las series de televisión. Anna Tous-Rovirosa (Autopublicat)

politicaBorgen i House of cards han creat escola però no són les únicques sèries sobre política. La professora del Departament de Periodisme de la UAB, Anna Tous-Rovirosa, ha publicat com a editora aquest llibre que porta per subtítol Entre el cinisme i la utopia. També hi ha col·laborat la professora del mateix departament i directora del grup de recerca OFENT, Charo Lacalle. El llibre proposa una exhaustiva anàlisi de les sèries de televisió que aborden el drama polític des d’una perspectiva acadèmica i divulgativa, per descriure la representació de la política en l’imaginari televisiu de ficció contemporani. Per a això, dóna pas a experts i especialistes que analitzen la relació utòpica o cínica de les ficcions amb la realitat política, així com el paper del periodisme com a agent mediador i quart poder.

Camí a l’escola. Marie-Clare Javoy (Alrevés) Preu 15€.

camialescolacat_baixaFa temps que per la tele veiem les dificultats i els periples d’una sèrie de nens per anar a l’escola. També ho recull un documental amb el mateix nom que el llibre. Hi ha milers de nens de tot el món que cada dia recorren desenes de quilòmetres per poder assistir a classe, i ho fan malgrat les adversitats, les inclemències del temps o una geografia descoratjadora,
però amb un únic objectiu al cap: el futur. Per la seva determinació, pel seu coratge i la seva voluntat de construir-se una nova vida, aquests petits herois d’entre set i tretze anys són més que extraordinaris. Les seves històries són una lliçó de vida i esperança.

Guía Secreta del Cine en Gràcia. Jordi Izquierdo (Espai Literari) Preu: 17€

graciaPotser és pel seu caràcter obert i festiu, o potser per l’aire bohemi dels seus carrers però Gràcia ha estat i segueix sent un autèntic plató per al cinema mundial. Woody Allen, Fernando Trueba, Pedro Almodóvar, Vicente Aranda, Alan Parker, Rodrigo Cortés, Ventura Pons, Isabel Coixet … són alguns dels directors que s’han deixat seduir pels encants de la Vila de Gràcia. En aquesta llibre Jordi Izquierdo ens guia pels racons que han estat escenari d’escenes de pel·lícula… i explica anècdotes sobre Robert de Niro, Vicente Aranda i Pedro Amodóvar entre d’altres. El mateix autor admet que ha estat 18 mesos investigant preguntant a veïns si recordaven algun rodatge… Més detalls en aquesta entrevista.

Generació Tomàtic. Andrés Palomino (Grup 62) Preu: 17€

portada_generacio-tomatic_andres-palomino_201602091344En una línia nostàlgica molt similar al primer llibre que proposavem arriba aquest producte pensat pels nostàlgics del Club Super 3. Les pàgines d’aquest llibre et volen fer caure en una espiral incontrolada de riures i nostàlgia. Si saps com es deien els pingüins del Món d’en Beakman; si ets capaç de dir sense embarbussar-te «clubifaximatipetripiromaticfl ashinetsnotibufi topifi u»; si et vas enamorar de la senyoreta Yamabuki; si bufaves els cartutxos de la NES perquè funcionessin; si col·leccionaves pins i tazos; si encara conserves el teu carnet del Club Super3… ets de la Generació Tomàtic.

- Advertisement -

Novetats de Diábolo Ediciones

Aquesta editorial tot just acaba de publicar i presentar 3 nous llibres relacionats amb el cinema. Parlem de John Landis. Un hombre lobo en Hollywood de Gerardo Santos Bocero, Tim Burton. Simios, murciélagos y jinetes sin cabeza de David G. Panadero y Miguel Ángel Parra i Entre Falconetti y Kunta Kinte. Grandes relatos y otras series míticas de Guillem Medina. Per saber tots els detalls sobre aquests llibres només cal que feu un cop d’ull a la crònica que vam fer de la presentació fa uns dies.

El cine oriental també es llegeix

FantAsia. Diversos autors (Edicions Xandri) Preu: 15€

PORTADAPer si el nom no ho deixa clar el llibre és de gènere Fantàstic i té l’Àsia com a referència. L’obra estat coordinada per CineAsia que fa poc ens donava la notícia dels millors films orientals de l’any. Els autors escollits són cinc escriptors que coneixen molt bé els països en els quals han ambientat els seus 5 relats. Enrique Garcelán és l’encarregat de portar-nos a una Corea del futur, Oriol Estrada crea una estranya trama criminal a les triades de Hong Kong i Eduard Terrades investiga sobre éssers de la mitologia japonesa. FantAsia també viatja a l’Índia dels 70 al misteriós rodatge d’una pel·lícula de la mà de Mike Hostench i per últim JR Armadàs explora el costat més fosc i oníric del materialisme a la Xina actual. El pròleg està escrit pel director del Festival de Sitges, Àngel Sala.

Wild Wild East. Domingo López (Nits de cinema Oriental) Preu: 23€

wild-wild-east-del-curry-western-al-soja-westernSegons els reposables de l’obra “Wild Wild East. Del curri western al soja western proposa al lector un viatge per l’insòlit món del western asiàtic des de les primeres pel·lícules índies dels anys 30 amb Fearless Nadia al neo-western xinès d’avui dia, passant per Taiwan, Filipines, Tailàndia, Xina, Japó o Corea del sud”. Aquest és el primer llibre d’una col·lecció dedicada al cinema asiàtic que impulsa el Festival Nits de cinema oriental de Vic, un certamen que des de 2004 treballa per acostar al públic el millor cinema procedent d’Àsia. Ja han anunciat un segon llibre sobre monstres japonesos i ja el podeu adquirir preventivament col·laborant en aquesta campanya de micromecenatge.

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents