Les dones seran les protagonistes del 2n Sant Cugat Fantàstic

- Advertisement -

La presència femenina al cinema fantàstic serà el fil conductor principal de la segona edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic i de Terror de Sant Cugat. El certamen, que aquest any guanya un dia respecte la 1a edició, se celebrarà dels dies 7 al 10 de juliol i tindrà com a centre neuràlgic els Cinemes Cinesa Sant Cugat per a les projeccions de pel·lícules i les instal·lacions del Teatre-Auditori i el seu entorn com a epicentre de les activitats paral·leles. Els organitzadors del festival han posat sobre la taula els motius que els han portat a escollir la dona al cine fantàstic com a leitmotiv. “És una manera de reivindicar el talent femení al món del cinema i a la vegada homenatjar personatges mítics del gènere: des de la Maria de Metropolis fins a la tinent Ripley d’Alien passant per les replicants de Blade Runner o la Sarah Connor de Terminator”, ha explicat el co-director del certamen Joan Ramon Armadàs.

posterSCF16

Primers títols confirmats

- Advertisement -

La presentació del Sant Cugat Fantàstic, celebrada a l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm, també ha deixat altres titulars. El més destacat és un suculent avanç de programació. Segons el co-director del Sant Cugat Fantàstic, el director i productor Marc Carreté, “treballem per oferir una programació farcida d’algunes de les perles més destacades del cinema de gènere dels darrers dos anys. Pel·lícules de diverses nacionalitats, en molts casos pràcticament inèdites al nostre territori,  que acumulen nominacions i premis al circuit internacional de festivals de cinema fantàstic i de terror”. Segons Carreté a Sant Cugat hi veurem produccions molt recomanables tant pels amants del fantàstic, com pels fans del bon cinema en general. Acaba amb una advertència. “Caldrà està informat perquè algunes d’elles poden ser poc o gens recomanables per a determinades sensibilitats…”

- Advertisement -

La pel·lícula inaugural del festival serà la britànica Awaiting dirigida per Mark Murphy. L’argument gira al voltant d’un home solitari amb tendències psicòtiques que veurà com la seva vida canvia quan la seva filla rescata una de les seves víctimes. La projecció al Sant Cugat Fantàstic serà la premiere nacional d’aquest terrorífic thriller.

També s’ha confirmat que es podrà veure per primer cop la cinta coreana A girl at my door (Un monstruo en mi puerta) dirigida per July Jung que narra la història d’una nena repudiada per la seva família i la societat amb un estil a mig camí entre el terror i el drama social. El film va passar pel Festival de Cannes i va guanyar el Baek Sang Awards (Globus d’Or Coreans) a la millor direcció novell.

També amb una dona com a protagonista l’alemanya True Love ways analitzarà (en blanc  negre) la cerca del l’amor vertader. Segrests i una cinematogràfica i violenta relació amor/odi són algunes de les promeses d’aquest film de tall clàssic i hitchcockià que va ser un dels més aplaudits a la 34a edició del festival Terror Molins.

En una apartat clarament més terrorífic s’emmarca Baskin, una de les pel·lícules més inquietants de l’any del turc Can Evrenol. la cita explica la història d’uns policies que investiguen una casa abandonada on s’hi amaga alguna cosa molt i molt perillosa. Al Festival de Sitges més d’un va sortir escandalitzat de la projecció…

https://www.youtube.com/watch?v=WtUarchqZOg

- Advertisement -

L’últim títol confirmat és Southbound un film coral dirigit per una directora i 4 directors responsables de la doble antologia V/H/S. Cinc relats de mal rotllo connectats entre ells.

Els organitzadors ha destacat el suport d’Estrella Damm, patrocinador principal de l’esdevenimenti i la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Cugat, el Teatre-Auditori així com Cinesa i HP.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents