today-is-a-good-day

Llum, càmeres…

- Advertisement -

Molt bones! Sóc la iaia Toneta i sóc una dona cinèfila. Amb cinèfila vull dir que m’agrada anar al cine i seure a la primera fila, que és on les penícules es veuen millor i ningú te tapa… S’entén, oi? Cine…Fila… Cinèfila! He he he! I després d’aquesta petita broma que havia de fer per estrenar la meva secció a El cinèfil, anirem a fer les presentacions tal com Déu mana. Com he dit, sóc la iaia Toneta, o Maria Antònia, si preferiu. Potser alguns me coneixeu del twister, la xarxa social de l’ocellet blau, i de les moltes bajanades que hi dic força sovint; o del llibre que porta el meu nom i que acabo de treure al mercat, i on també hi surten un grapat de bestieses. Doncs una mica per això m’han demanat que escrigui aquí sobre cinema i penícules, tele i sèries… Per a què digui coses coherents del séptimo arte que en diuen, vaja!

I han fet bé, de demanar-m’ho a mi, perquè ja us ho dic ara… Tinc bon criteri! Sí, sí! Potser és l’edat… O l’experiència… Un sofà còmode, tal vegada, que me fa mirar qualsevol cosa… Aixins que puc explicar bé les penícules i donar-vos una idea del que hi trobareu. No, no! El final no us l’explicaré, per l’amort de Déu, a no ser que estiguem parlant d’una penícula de fa temps que ja tothom sàpiga com acaba, oi! Que ja sé que fer espolierts d’aquests moderns és lleig. No com antes, no! Que anaves al cine, a veure sesión doble i ja sabies com acabava la penícula. Que si el shèrif se carregava tots els indios, que eren dolents com la peste perquè no se deixaven colonitzar; que si el Tarzán salvava la Jane i la Chita dels malandantes; que si tócala otra vez, Sam

- Advertisement -

jon

- Advertisement -

Bueno! I també sabies com començaven! Sempre! Sempre començaven igual, les penícules! Amb la música i les martingales del Franco, oi? Sí, sí! Parlo del No-Do! Que si un dia de pesca, que si una inauguració d’un pantano… Teniu sort de no haver viscut aquella època, jovenalla. Era començar la penícula i ja se’t posaven malament els tramussos! Des de luego, ha canviat molt el cinema des que hi vaig anar per primera vegada. Ara ja no és mut… Ja no és en blanc i negre… Ja no és barato… Però, oju! Tenim el Dolby Sorround i els efectos espesiales! Tenim les 3D! Tenim el Full HD i no sé quantes coses més que fan que vegis la penícula com si estiguessis dins de l’acció. I això és preciós, sobretot quan hi ha tiros i explosions i et rebenten els timpans! Perquè lo maco del cinema és creure’t protagonista de les més intrèpides aventures, o dels més romàntics encontres sentimentals, o dels més aterradors malsons! O fins i tot enamorar-te bojament d’un dels personatges, tot i saber que no són més que ficció. A mi me va passar amb el Trinidad del Terence Hill! No m’enganyeu… Una bona penícula o sèrie és aquella que de tan ben feta com està, et fa creure ser una part  d’ella. I cuidado! Una part important, eh? Perquè, al cap i a la fi, sense espectadors no hi hauria cinema. Sense nosaltres, tururut violes el cinema, vaja!

SF0FOXK1--644x362

I què podreu trobar a partir d’avui en la meva humil secció, però sempre feta amb carinyo cap al noble art de la ficció audiovisual? Doncs tot això que comentava. O el que és el mateix: la meva visió sobre algunes de les penícules més importants del panorama cinèfil, ja siguin clàssics o novetats, bones o una mica, diguem-ne, de pa sucat amb oli. Ja m’enteneu… I com que no només de sales de cinema viu un cinèfil com ara nosaltres, també comentarem les coses de la tele: les telenovel·les i aquestes sèries que tan ens agraden a tots. Aixins doncs, benvinguts a la meva secció d’opinió. Esperem que sigui llarga i profitosa per tothom, i entretinguda, que això també és molt important! Ah! I espero que aquí sota hi aneu deixant els vostres comentaris del que penseu per saber si tinc lectors espavilats amb els mateixos gustos cinèfils que jo o, d’altra banda, friquits d’aquests moderns que s’ho empassen tot. Doncs apa, ACCIÓ!

- Advertisement -

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents