today-is-a-good-day

El terror català que vindrà

- Advertisement -

No tot el que es produeix en aquestes terres són pel·lícules sobre la Guerra Civil. Per sort, des de fa uns anys el cinema català ha sabut treure partit del talent d’una colla de directors que van sacsejar el gènere ja fa gairebé dues dècades i a dia d’avui encara es recullen els fruits d’aquella sembra. És per això que val la pena fer una repàs a algunes de les propostes que des de Catalunya pretenen deixar-nos aferrats a les butaques o menjant-nos les ungles quan ja no ens quedin crispetes.

Jaume Balagueró sense infectats

- Advertisement -

Un d’aquest directors que va fer cicatriu és Jaume Balagueró. El cineasta nascut a Lleida començarà rodar aquest maig el que serà el seu segon llargmetratge en anglès després de Darkness. Produïda (com sempre) per Filmax, Muse narra la història d’un policia que torna a la feina després d’un període de baixa motivat per la tràgica mort de la seva xicota. L’home veurà com un somni recurrent que no el deixa dormir es fa realitat: una dona és brutalment assassinada igual que al seu malson. El mateix Belagueró va explicar a la revista Variety perquè s’ha embarcat en aquest projecte.

Aquests són el tipus d’història que sempre m’ha fascinat com a aficionat al cinema i com a director. La combinació d’elements sobrenaturals, la seducció, rituals macabres i l’amor és explosiva i té tots els elements necessaris per fer una pel·lícula veritablement aterridora

- Advertisement -

De moment ja podem fer-nos una idea del mal rotllo amb el primer pòster oficial…

muse

El costat fosc dels vídeos virals

En breu tindrem notícies fresques sobre el rodatge de Framed, un slasher contemporani, relacionat amb el mal ús de les xarxes socials i les noves tecnologies. Es tracta de l’opera prima del jove director Marc Martínez Jordán, autor de curts multipremiats com Timothy (2014) i Caradecavall (2015) que va guanyar els Premi Paul Naschy – Brigadoon i CINE365, de la passada edició del Festival de Sitges. Pel que sabem fins ara, Framed vindria a ser una mena de xarxa social, al més pur estil Periscope, que permetria pujar i reproduir vídeos en streaming sense cap mena de censura. L’afany de reputació i la falta d’escrúpols convidarien a alguns usuaris a cometre accions “poc apropiades” per tal de fer créixer l’audiència i la comunitat de seguidors. Darrere el projecte hi ha Creatures of the Dark, un nou segell creat pel director i productor Marc Carreté, que després de debutar amb Asmodexia (2014), segueix fent camí al gènere, ara com a productor executiu d’aquesta nova entrega del cinema independent. A l’espera del càsting definitiu, està confirmada la presència d’Àlex Maruny (Barcelona nit d’hivern, Polseres vermelles) i Clàudia Pons (Asmodexia, Elisa K) en dos dels papers protagonistes. El teaser de Framed es va presentar al Cooming Soon de Sitges… i fa pinta que hi haurà sang.

Invasió de lladres de cossos a Barcelona

Inspirada en la novel·la homònima de Marc Pastor, El año de la plaga ens situarà en una Barcelona envaïda. Uns éssers estranys fan que les nostres persones properes es comportin de manera estranya. Són ells però no del tot. El director triat per la divisió espanyola Zentropa, la productora fundada per Lars von Trier, ha estat Carlos Martín Ferrera (Zulo) amb un guió de Miguel Ibáñez Monroy i el mateix Marc Pastor. El productor del film David Matamoros confirma que “el rodatge tindrà lloc a Barcelona entre l’agost i el setembre”.  Com ja passa a la novel·la, el film centrarà part de l’acció al barceloní barri del Carmel. Matamoros afirma que el fet d’incorporar l’escriptor del llibre al projecte reforçarà la fidelitat de la pel·lícula a la història.

En Marc Pastor s’ha afegit a l’equip per reescriure, donant una major fidelitat al text. En literatura et pots permetre llicències que el cinema difícilment digereix, i és per això que hem d’estar tots a una perquè el resultat final sigui el millor possible

Tot plegat amb un pressupost d’uns 2 milions d’euros i el suport de TV3.

- Advertisement -

 

Tornen els taurons

El cineasta català Jaume Collet-Serra inaugurarà la temporada d’estiu amb l’estrena de The Shallows (Infierno azul) el dia de Sant Joan. Després de la saga de pistoles i mals rotllos amb Liam Nesson, Collet-Serra ens mostra un altre tipus de mal rotllo: una noia Blake Lively es queda atrapada en una roca i al seu voltant només hi ha aigua i un immens i afamat tauró blanc. El rodatge de la pel·lícula va tenir lloc a New South Walles, Austràlia i també comptarà amb la presència d’Oscar Jaenada. Només amb el trailer ja s’intueix que anirem al cine a patir.

Les escape rooms ariben al cine

Després del curt Rostbif, Jordi Castejón es passa al llargmetratge amb Escape from Marwin una pel·lícula que s’està acabant de rodar a Sabadell i que abordarà la moda de les escape rooms, un tòpic poc explorat que pot donar molt de si al cinema. L’argument gira al voltant d’un macabre joc que organitzen per criminals empresonats. Anualment, uns presos condemnats a pena de mort tenen l’opció de jugar a un joc i obtenir un premi que val tota una vida: la llibertat.  El film està rodat en anglès i els protagonistes són John de Luca (The bank job) , David Chevers (Mindscape) i Camilla Mathias (Ozone). La productora responsable del projecte és la catalana Visual Group Films, que també va encarregar-se de cuinar Rostbif.

escape

Una casa amb molt de misteri

No podem acabar sense mencionar una altra opera prima. Xavier Rull, director del curt Grieta en la oscuridad, debutarà també amb la pel·lícula de terror The house on the frontier. El mateix director ens assegura que, de moment, el projecte es porta amb molt de secretisme.”Es pot explicar poc de la pel·lícula cinta més enllà que es rodarà entre Barcelona i Tànger i que serà rodada en anglès“. Sense donar encara noms i congnoms del repartiment, Rull revela que els actors seran britànics i nord-americans. L’argument de la cinta continua sent un misteri…

house

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents