today-is-a-good-day

De qui és fill Jon Snow?

- Advertisement -

Joc de trons és una història molt complexa. Amb multitud de trames i personatges però n’hi ha un d’ells que ocupa un lloc especial en el cor dels aficionats a la saga (i més després del final de l’última temporada de la sèrie) i aquest no és altre que en Jon Snow. Per estrenar secció m’agradaria començar parlant d’ell i elucubrar sobre un dels secrets més ben guardats d’aquesta història… Hi ha moltes teories al respecte, però….de qui és fill en Jon Snow?

En un inici se’ns presenta en Jon Snow com el fill bastard d’Eddard Stark, el qual va concebre durant la Rebel·lió de Robert. La identitat de la mare, però, és tota una incògnita ja que Eddard sempre evita parlar-ne. Casualment, quan Jon Snow s’acomiada d’Eddard abans d’allistar-se a la Guàrdia de la Nit, aquest li comenta que a la propera trobada parlaran de la seva mare. Lamentablement, Eddard ja mai podrà acudir a aquesta propera trobada (sense cap seria molt complicat) i no podrem sentir l’explicació de la seva boca.

- Advertisement -

- Advertisement -

En qualsevol cas, qui creu que el noble i recte Eddard Stark va ser infidel a la seva dona a la qual estimava? Per quin motiu? No es tracta d’una inconsistència massa gran per un personatge com ell? Per què s’ha negat sempre a revelar l’ identitat de la mare? No és pas una circumstància estranya a Ponent el fet de tenir fills bastards, per què aquest és fruit de tant dolor i secretisme? Hi ha alguna cosa que grinyola en tot plegat i és per això que penso que en realitat Jon Snow no és fill d’Eddard Stark. Hi ha una teoria força estesa entre els fans de la saga que us explicaré a continuació i que intenta donar resposta a la pregunta de qui són els pares d’en Jon Snow.

És en Jon Snow un Stark? La resposta és sí, però no per part de pare sinó per part de mare. I és que la seva mare no és altra que Lyanna Stark, germana d’Eddard, promesa de Robert Baratheon, suposadament segrestada per Rhaegar Targaryen (fill d’Aerys II, el Rei Boig) originant la Rebel·lió i finalment morta a la Torre de l’Alegria. Se’ns explica que justament abans de morir, en un llit ple de sang (podria ser perfectament en el context d’un part), Lyanna té una conversa amb el seu germà Eddard i només sabem que li diu “Promet-m’ho Ned“. Què és el que li ha de prometre? Doncs que protegirà el seu fill Jon i el criarà com si fos seu, això sí que seria propi del noble i recte Eddard Stark, amb tots els problemes que això li crearà amb la seva dona Catelyn i a la seva reputació honorable.

GameOfThrones_Stark01_Screencap_17

Sabem qui és la mare, però qui és el pare llavors? Doncs no és altre que Rhaegar Targaryen, fill del Rei Boig i que no va segrestar Lyanna sinó que es van escapar enamorats i de mutu acord després de que aquest la coronés Reina de l’Amor i de la Bellesa en el Torneig de Harrenhal (per davant de la seva pròpia dona Elia de Dorne). Es van refugiar a la Torre de l’Alegria i allà Lyanna va donar a llum en Jon Snow (o hauria de dir Jon Targaryen?). Per això quan Eddard arriba a la Torre de l’Alegria es troba amb la Guàrdia Reial, perquè estaven protegint el fill de Rhaegar i Lyanna.

Per tot plegat Eddard va haver de callar i fer veure que el fill era seu, tal i com li va prometre a la seva germana, perquè sinó Robert Baratheon, boig d’ira, gelosia i dolor hagués matat en Jon, tal i com ja va fer amb en Rhaegar a la Batalla del Trident. Si aquesta teoria fos certa, això implicaria que Jon Snow seria l’hereu al Tron de Ferro, fins i tot per davant de Daenerys. Ara mateix tenim en Jon Snow a molts quilòmetres de distància de la capital, sagnant, qui sap si moribund, envoltat de gel i traït pels seus germans de la Guàrdia de la Nit.

Per acabar només m’agradaria recordar una cosa, la saga Joc de Trons en els llibres rep el nom de Cançó de Foc i Gel; què passaria si fos en realitat en Jon Snow l’encarnació definitiva d’aquest foc (Targaryen) i aquest gel (Stark)?

 

- Advertisement -
Martí Foz
En Martí Foz és advocat i economista i professionalment es dedica a assessorar persones emprenedores que volen dur a terme un projecte empresarial. Però aquest no és el motiu pel qual col·laboro amb El Cinèfil sinó perquè com ell mateix explica "sóc un gran aficionat al cinema, les sèries i la literatura i especialment a tot allò que té a veure amb la fantasia èpica". Fa més de deu anys que va descobrir la saga Joc de Trons i des de llavors el té captivat, rellegint els llibres una i altra vegada, esperant amb delit i determinació estoica el següent volum i gaudint de la sèrie de televisió d'HBO. Ha arribat el moment de jugar al Joc de Trons i en ell, com a la vida, només es pot guanyar o morir. Valar morghulis!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents