Explosió de kungfu i colors

- Advertisement -

Han transcorregut 5 anys des que Dreamworks va presentar la segona part de Kung Fu Panda i ara torna amb una nova aventura animada del gènere wuxia fantàstic. Dirigida per Jennifer Yuh (Kung Fu Panda 2, Spawn) i Alessandro Carloni (Over the Edge, How to Train Your Dragon). Quant a l’elenc que conformen les veus dels personatges repeteixen Jack Black (Po, el panda), Angelina Jolie (Tigressa), Jackie Chan (Mico), Dustin Hoffman (Mestre Shifu), David Cross (Grua), Lucy Liu (Escurçó), als quals s’uneixen Bryan Cranston (pare biològic d’en Po) i J. K. Simmons (el malvat Kai). Uns rols de deu que ajudaran a amenitzar amb les seves veus i creure’t més als personatges animats.

En aquesta nova entrega, el grup d’en Po i els seus deixebles hauran d’unir-se per a combatre a Kai, un pervers iac que desitja apoderar-se del chi dels guerrers més forts. No lluitaran sols. Rebran l’ajuda de tot un poblet panda. A més, apareixerà el pare biològic del panda protagonista.
60945_kung-fu-panda-3

- Advertisement -

A nivell de guió la pel·lícula coixeja, ja que segueix pel mateix camí que les anteriors i ha perdut la frescor inicial. Proposa un humor força bàsic. El vil Kai esta mancat de carisma i és un personatge fàcilment oblidable. No escassegen les referències a la filosofia i mitologia xinesa, la instància a la lluita i al fet de seguir aprenent com a mètode per a créixer en la vida. Així mateix, incorpora debats molt profunds respecte a la paternitat que a estones es fan soporíferes.

- Advertisement -

60943_kung-fu-panda-3

El que més enlluerna i sorprèn del film són les belles il·lustracions inspirades en Gustavo Doré (il·lustrador francès segle XIX). El llargmetratge conté una exuberant i brillant paleta de colors que atorga una àmplia coreografia visual i de detalls tant als combats com a les presentacions de paisatges orientals.

La banda sonora, realitzada pel magnífic Hans Zimmer (Gladiator, The Lion King, Inception), ens endinsa al màgic món asiàtic. Si tanquem els ulls podem notar com cada nota del pentagrama ens va submergint en aquest idíl·lic paradís d’animals antropomorfs. Algunes pistes transmeten alegria i dinamisme i recorden bastant a les de The Lion King. Malgrat no esser la millor BSO que ha creat el compositor es troba a l’alçada del film.

65933_kung-fu-panda-3

Per tant, estem davant d’una pel·lícula que funciona. Compleix els seus objectius: és entretinguda, els seus 95 minuts no es faran pesats pel públic adult i faran les delícies dels infants. No obstant això, es reitera en els mateixos tòpics, humor superflu i es troba a faltar enginy.

Veredicte

El millor: Coreografia visual

El pitjor: Reiteració en la fórmula

Nota: 6

- Advertisement -

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents